29 Απρ 2009

Άντι Βλάχος

Από το "Που να ΄σαι τώρα;" που λατρεύουμε!
Ελάχιστοι τον θυμούνται. Κι αν δεν υπήρχε ένα πρόσφατο δημοσίευμα από το Tribalfootball.com, ακόμη θα τον ψάχναμε! Ο λόγος φυσικά για τον Άντι (Ανδρέα) Βλάχο, που πέρασε από τον Παναθηναϊκό και φυσικά δεν ακούμπησε.
Οι αριθμοί σπάνια ψεύδονται. Αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» κι αγωνίστηκε σε μόλις δύο αγώνες και συνολικά για 27 λεπτά. Αυτή είναι όλη κι όλη η καριέρα του Ελληνοαυστραλού, του «καγκουρό» τα ίχνη του οποίου ανακαλύψαμε πρόσφατα.
Ο Βλάχος λοιπόν έπαιξε σε δύο ματς. Αρχικά στις 3 Μαρτίου 1999, στη Νέα Σμύρνη. Το «έπαιξε» το βάζουμε σε… εισαγωγικά! Διότι μπήκε αλλαγή στο 89’ αντί του Γιώργου Καραγκούνη, με το σκορ να έχει κλείσει στο 2-0 με τα γκολ των Βαζέχα (8’) και Λαγωνικάκη (58’). Από το 87’ είχε μπει στο ματς ένας άλλος αξέχαστος, ο Μάουρο ντα Σίλβα.
Στις 23 Μαΐου, τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τη Βέροια στο ΟΑΚΑ με γκολ του Λυμπερόπουλου στο 55’. Ο Βλάχος μπήκε στο 58’ αντί του Κώστα Κιάσσου. Έκτοτε; Μην τον είδατε τον Παναγή!
Την επόμενη χρονιά, μιλάμε δηλαδή για τη σεζόν 1999-00, ο Βλάχος παραχωρήθηκε δανεικός στον ΑΟ Αγίου Νικολάου, στη Β’ Εθνική τότε. Έπαιξε σε οκτώ ματς και σκόραρε μάλιστα στο 4-1 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας. Αποδεσμεύθηκε τον Γενάρη του 2000 και δεν ξανάπαιξε μπάλα στην Ελλάδα.
Τι διαβάσαμε λοιπόν στο Tribalfootball.com, και εν συνεχεία στο Sportnet.gr; «Ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού, Αντι Βλάχος ανέλαβε τα «ηνία» της Χιουμ Σίτι. Η διοίκηση του αυστραλιανού συλλόγου ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του Βλάχου, ο οποίος θα καλύψει το κενό του απολυθέντα, Γκόραν Λοζανόβσκι. Ο πρώην «πράσινος» θα αναλάβει χρέη παίκτη-προπονητή μέχρι το πέρας της φετινής σεζόν. Ο Ελληνοαυστραλός τη σεζόν 2006-07 αγωνιζόταν στην Heidelberg United και την προηγούμενη Melbourne Victory. Από το 2003 ως το 2005 έπαιζε στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σερκλ Μπριζ. Από τον Παναθηναϊκό πέρασε τη σεζόν 1998-1999 (2 συμμετοχές)».
Γεννημένος στις 20 Απριλίου 1976, ο 33χρονος (σήμερα) ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 από τον Χέιντελεμπεργκ Γιουνάιτεντ, μια ομάδα (της Αυστραλίας, φυσικά) που υποστηρίζεται στην Αυστραλία από ομογενείς και το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από… δικούς μας. Εν συνεχεία πήγε, τη σεζόν 1996-97, στους Κόλινγκγουντ Ουόριορς και κατόπιν στην Κάρλτον.
Ακολούθησαν Παναθηναϊκός και Αγιος Νικόλαος και τον Γενάρη του 2000 γύρισε άπραγος στην Αυστραλία, για λογαριασμό της Σάουθ Μέλμπουρν. Από το 2001 ως το 2003 πήγε παραδίπλα, στη Νέα Ζηλανδία, για λογαριασμό των Νάιτς. Από εκεί τον πήραν πρέφα οι Βέλγοι και το καλοκαίρι του 2003 πήγε στη Σερκλ Μπριζ.
Στη J-League έμεινε ως το 2005, έκανε 60 παρουσίες, το 2005 πήγε στη Μέλμπουρν Βίκτορι και ένα χρόνο μετά στη Χέιντελεμπεργκ Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε, από το καλοκαίρι, η Χιουμ Σίτι, ομάδα Τούρκων ομογενών (!). Και από εκεί ξεκινά η προπονητική καριέρα του Βλάχου…
ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ τον καλό συνάδελφο και «γκουρού» στα μικρά αγγλικά πρωταθλήματα Ιπποκράτη Κορίτσογλου που συμμετείχε στην έρευνα της περασμένης εβδομάδας με τους Βρετανούς του Εθνικού.

Καρλ Λόουτον Κόλινς: το ορθόν της ονομασίας του είναι Καρ (και όχι Καρλ). Το 1997 ήταν στην Μπέρνλι, δύο χρόνια μετά τον βρίσκουμε στη σκωτσέζικη Μπέργουϊκ και το 2000 υπέγραψε ολιγοήμερο συμβόλαιο στην Γουίτμπι.
Καρλ Σμιθ: Οντως Αγγλος είναι, το επιβεβαιώσαμε. Πέρασε από το 1997 και για δύο χρόνια από την Μπέρνλι κι αυτός.
Τζον Ριντ: Μετά τον Εθνικό χάνονται τα ίχνη του. Ως τότε έπαιξε, από το 1990, σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Σκάρμπορο, Ντάρλινγκτον, Μάνσφιλντ, Μπλάκπουλ και Μπέρι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη