11 Μαΐ 2009

Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. Τι έγινε στην ΚΕ

Πολύς ο κόσμος στο ξενοδοχείο που ανέμενε από πολύ νωρίς τον Πρωθυπουργό. Γύρω στις 10:30 το ισόγειο και η κεντρική αίθουσα καθώς και το lobby.

Μουρμούρα από πολλούς για την επιλογή του ξενοδοχείου, στο κέντρο της πόλης και σε περιοχή που γίνονται έργα για το ΜΕΤΡΟ. Υπήρχε φόβος για κυκλοφοριακό χάος που μπορούσε επικοινωνιακά να επισκιάσει την ΚΕ. Ένα ξενοδοχείο στον χώρο του Αεροδρομίου θα ήταν μια καλή λύση, για τους περισσότερους.

Νομάρχες και Δήμαρχοι από όλην την Ελλάδα βρισκόταν στην αίθουσα. Πρώτη σειρά μαζί με τους Υπουργούς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος.


Άργησε να εμφανιστεί ο Π. Ψωμιάδης, που κατέφτασε από την πίσω πόρτα,λίγο πριν ανεβεί στο βήμα ο Πρωθυπουργός. Μετά την Ντόρα αποχώρησε από την κεντρική αίθουσα.

Αρκετά τα πηγαδάκια που στήθηκαν. Ιωαννίδης- Στυλιανίδης . Αβραμόπουλος -Δένδιας. Καράογλου - Μπουζάλη ήταν τα δίδυμα που δεν σταματούσαν να μιλάνε.

Πλάκα μεταξύ Ιωαννίδη- Δένδια για καλύτερες φωτογραφίες για να μην χαλάσει το χατήρι της Δικαιοσύνης.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα σε όλην την αίθουσα. Πολλά χαμόγελα και χαρές από μερικούς, πολύ σοβαροί και γκρινιάρηδες συνεχώς άλλοι.

Βιβλία του Πέτρου Δούκα είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν τα στελέχη και ο κόσμος της ΝΔ σε έναν ειδικό χώρο που στήθηκε στο lobby του ξενοδοχείου.

Δωρεάν οι εφημερίδες "Κεντρι" και ¨Σήμερα" βρίσκονταν παντού σε κάθε γωνία και σε κάθε τραπέζι του ξενοδοχείου.

Αβαμόπουλος - Μεϊμαράκης- Πετραλιά, έκαναν πολλές συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα
Ατάκα Γ. Ιωαννίδη για τα αθλητικά σε στέλεχος από την Λάρισα. "Πανηγυρίζαμε γιατί θα βγαίναμε 5οι ? όχι βέβαια".

Αίσθηση έκανε η συμμετοχή του κ. Πολύζου σε πολλά πηγαδάκια. Αν και κανένας δεν πήγαινε προς αυτόν , αυτός προσέγγιζε κάθε κορυφαίο στέλεχος της πρώτης σειράς με γελάκια και ανέκδοτα για να μπορέσει να παραμείνει στις πρώτες σειρές για τις φωτογραφίες.

Προσηλωμένος για αρκετή ώρα, διάβαζε το σχόλιο της εφημερίδας "Το κεντρί" που αναφερόταν σε αυτόν ο Απ. Τζιτζικώστας.
Φανερά το Νο2 του κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη. Αρχηγική εμφάνιση, η αίθουσα άδειασε μετά από την δική της τοποθέτση και όχι μετά του Πρωθυπουργού όπως συνηθίζεται.

Όλοι ήθελαν φωτογραφίες μαζί της και την προσέγγιζαν για κουβεντούλα, ως δόλωμα για τους φωτογράφους.

Η Ντόρα έκατσε δίπλα στον Προκόπη Παυλόπουλο, σε εμφανή απόσταση από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο οποίος δεν χαιρόταν και πολύ με τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο της.

Ο Μαρκογιαννάκης παρόλο που καθόταν στην πρώτη σειρά δεν είχε πολλές κουβέντες, αφού οι περισσότεροι μόνο για χειραψία τον προσέγγιζαν. Αλλά και ο ίδιος δεν έκανε κινήσεις προς άλλους. Εξαίρεση ο Πολύζος που και σε αυτόν προσέφυγε για λίγη ώρα.

Ανάμεσα σε Παπαληγούρα και Μαρκογιαννάκη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αρκετή ώρα συνομιλίας είχε η τριάδα Γιαννάκου- Παυλόπουλος- Ντόρα. Στην πρώτη σειρά και μάλιστα στο κέντρο αυτής η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ.

11:35 έφτασε ο Γραμματέας Λ. Ζαγορίτης μαζί με τον Ανδριανό. 11:41 ο Αχ. Καραμανλής, ενώ μετά από 5 λεπτά κατέφθασε ο Πρωθυπουργός. Στην ώρα τους....
Ο Π. Χηνοφώτης εμφανίστηκε με επίδεσμο στο χέρι και ειδικό φάκελο ανάρτησης και ακινητοποίησης του χεριού.
Διπλές και τριπλές σειρές από καρέκλες και στα πλάγια για να χωρέσουν όλοι στην μάζη της κάμερας.

Η απουσία του Άρη Σπηλιωτόπουλου έχει να κάνει με την επιλογή του ως επικεφαλή του Ευρωψηφοδελτίου ? Μήπως ήταν μορφή αντίδρασης ?

Παπαθανασίου και Σουφλιάς δεν ήταν παρόντες...

Η Ράπτη δεν ήταν στις πρώτες σειρές. Ενώ δεν την είδαμε και στο Lobby. Και μια Έλενα Ράπτη δεν περνάει απαρατήρητη ποτέ....
Μπιζάρισμα 3 περίπου λεπτών πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Δεν είχε καρέκλα για τον υφυπουργό για τα ΜΜΕ, Κ. Γκιουλέκα , ο οποίος επωφελήθηκε από την ομιλία της κ. Μπακογιάννη και έκατσε στην θέση της και μετά το ίδιο με τον κ.Παυλόπουλο. Μετά η μισή αίθουσα άδειασε οπότε καρέκλες πολλές.

Αρκετοί από την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ήταν παρόντες. Ειδικά αυτοί που θέλουν να ξαναβρίσκονται στο ψηφοδέλτιο.
Σχεδόν σε όλην την ομιλία της κ. Μπακογιάννη ο Δημ. Αβραμόπουλος έπαιζε συνέχεια με το κινητό του.

Πολλές οι συζητήσεις για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Lobby του ξενοδοχείου. "Επιτέλους, είδαμε τον Καραμανλή, που όλοι ξέρουμε." έλεγαν αρακτηριστικά.
ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ: http://salonica-press.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη