7 Μαΐ 2009

Τι θα γίνει καθηγητές και δάσκαλοι; Από κοπάνα σε κοπάνα το πάτε ! !

Για 3η (τρίτη) φορά τη φετινή σχολική χρονιά, χάνεται μία ολόκληρη ημέρα μαθημάτων για να ασκήσουν οι καθηγητές (και οι δάσκαλοι) τα συνδικαλιστικά (εκλογικά) τους δικαιώματα.

Αρχικά έγιναν οι εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια. (όλα τα σχολεία ΔΕΝ λειτούργησαν εκείνη τη ημέρα) .
Έναν περίπου μήνα αργότερα έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ (συμμετείχαν όλες οι γνωστές κομματικές-ανεξάρτητες υποτίθεται) παρατάξεις. Άλλη μία ημέρα χωρίς καθόλου μαθήματα.

Σήμερα, Πέμπτη 7/5/2009, μάθημα ΔΕΝ έγινε στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Αυτή την φορά επικαλέσθηκαν εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στο 14ο συνέδριο της... ΟΛΜΕ.

Ακόμη και αν οι καθηγητές δικαιούνται όντως και τις 3 αυτές ημέρες (για εκλογές).
1) ΔΕΝ μπορούν να ζητάνε πχ μόνον 1 ώρα κενό ο κάθε καθηγητής για να πάει να ψηφίσει;; Χρειάζεται να απουσιάσει ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;
2) Γιατί δεν συμψηφίστηκαν πχ 2 ημέρες εκλογών, θα μπορούσαν δηλ την ίδια ημέρα να ψηφίσουν και για την ΕΛΜΕ και για τους αιρετούς, ή ακόμη και για το συνέδριο της ΟΛΜΕ (οπότε αντί για 3 ημέρες θα χανόταν μόνον μία ημέρα διδασκαλίας.)
3) Στους συνδικαλιστές δεν έφταναν οι 3 ημέρες χαμένων μαθημάτων. Μία εβδομάδα πριν από κάθε εκλογή γυρνούσαν από σχολείο σε σχολείο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους. Έτσι ερχόταν συνήθως σε κάποιο διάλειμμα και ξεκινούσαν την ενημέρωση. Όταν όμως χτυπούσε το κουδούνι για να μπούνε οι μαθητές και οι καθηγητές στο μάθημα οι συνδικαλιστές ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ την ενημέρωση
(παρά τις εκκλήσεις αρκετών δ/ντών να σταματήσουν την ενημέρωση γιατί τα παιδιά είναι χωρίς εφημερεύοντες και θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα, και φυσικά χανόταν ακόμη μία ώρα διδασκαλίας).
Οι συνδικαλιστές όμως ΣΤΑΘΕΡΟΙ. Συνέχιζαν την ενημέρωση (στου κουφού την πόρτα ...).
Γνωρίζω ακόμη και συγκροτήματα Δημοτικών σχολείων που τα παιδιά ήταν μόνα τους χωρίς καμία επίβλεψη ολόκληρη ώρα και οι δάσκαλοί τους παρακολουθούσαν "χαλαρά" την ενημέρωση από τους συνδικαλιστές στο σχολείο τους.

Και μην τολμήσει κανένας συνδικαλιστής να αμφισβητήσει τα παραπάνω.

"Ένας αγανακτισμένος καθηγητής της Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη