12 Μαΐ 2009

Το Γρεβενιώτικο φαγητό κατακτά την Ελλάδα


Ο γαστρονομικός τουρισμός με επίκεντρο το μανιτάρι και η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας, βρίσκονται στις προτεραιότητες του δήμου Γρεβενών.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Νούτσος, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής, για την προώθηση της τοπικής κουζίνας ώστε να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Νούτσος, ο δήμος Γρεβενών προγραμματίζει τη διεξαγωγή Γαστρονομικής Εβδομάδας, από τις 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, σε κεντρικό εστιατόριο των Αθηνών, με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Ανάλογη εκδήλωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «Γευστικών Αφιερωμάτων» που διοργανώνει το Ίδρυμα εδώ και χρόνια.

Ο κ. Νούτσος προανήγγειλε, επίσης, ότι το προσεχές φθινόπωρο θα διοργανωθεί στα Γρεβενά μεγάλο φεστιβάλ Γαστρονομίας-Γευσιγνωσίας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη