19 Μαΐ 2009

Το οικολογικό πρόγραμμα των Δημοκρατικών για τις Ευρωεκλογές

Το οικολογικό πρόγραμμα των Δημοκρατικών για τις Ευρωεκλογές
Πέντε θεσμικές προτάσεις για ένα αποτελεσματικότερο περιβαλλοντικό ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Πέμπτη 21 Μαΐου 2009, 17.30, Αθήνα, Νομική Βιβλιοθήκη, Μαυρομιχάλη 23
Οι Δημοκρατικοί παρουσιάζουν το οικολογικό τους πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές. Αντί της κατάθεσης μερικών ακόμη ευχολογίων για το περιβάλλον, από αυτά που ανέξοδα παρουσιάζονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι Δημοκρατικοί έχουν επεξεργασθεί μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, από τις οποίες μπορούν να προετοιμασθούν σχετικές Οδηγίες που θα δημιουργήσουν ένα ισχυρότερο θεσμικό πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.. Στην εκδήλωση θα... παρουσιαστούν πέντε προτάσεις που στο επίκεντρό τους έχουν την ανάγκη για δυναμικές και προπαντός οικολογικές και αειφορικές πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Οι προτάσεις αυτές αφορούν τα εξής πεδία διαμόρφωσης περιβαλλοντικών πολιτικών στο πλαίσιο της Ε.Ε.:1. Αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, με βάση το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό δίκαιο σε όλα τα κράτη μέλη.2. Δημιουργία νέων εργαλείων πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.3. Διαμόρφωση εργαλείων για την χάραξη και εφαρμογή ενιαίας ενεργειακής πολιτικής από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε..4. Δημιουργία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού θεσμού για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε..5. Διαμόρφωση ενός νέου ισχυρού θεσμικού πλαισίου στην Ε.Ε. για την προστασία του τοπίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το πρόγραμμα των εργασιών17.30 Προσέλευση.17.45 Έναρξη εργασιών, Μελέτης Μελετόπουλος, πρόεδρος Δημοκρατικών.17.50 Εισαγωγή και συντονισμός των εργασιών, Γιάννης Σακιώτης, αναπληρωτής πρόεδρος Δημοκρατικών.18.00 Πρώτο πάνελ ομιλητών (υποψήφιοι και στελέχη των Δημοκρατικών): Αντώνης Παπαγιαννίδης (επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Δημοκρατικών), Κώστας Σταματόπουλος (υποψήφιος των Δημοκρατικών στις ευρωεκλογές), Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος (υποψήφιος των Δημοκρατικών στις ευρωεκλογές), Απόστολος Μαλλάς. 18.45 Δεύτερο πάνελ ομιλητών ( προσκεκλημένοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν επί των προτάσεων): Γιάννης Σχίζας (συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Οικολογείν), Ρίτα Καραβασίλη (αρχιτέκτων, πρώην διευθύντρια Επιθεωρητών περιβάλλοντος), Γιώργος Μπάλιας (νομικός περιβάλλοντος), Σπύρος Σγούρος (πρόεδρος Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ). 19.30 Συζήτηση με παρεμβάσεις από το ακροατήριο.20.00 Λήξη εργασιών, κοκτέηλ.
Επιπλέον : Αφιερώστε 4 λεπτά και δείτε το νέο μας video στην κεντρική σελίδα του www.dimokratikoi.gr .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη