18 Μαΐ 2009

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ

Τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ ανεβοκατέβαιναν ψάλλοντας το ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ και ο συγκινημένος πατέρας δέχονταν τα συγχαρητήρια των θνητών νεοδημοκρατών για την εκλογή της Ντόρας στην αρχηγία του κόμματος!

Το έκτακτο συνέδριο μόλις τελείωσε.

Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου του 2009, όπου η Νέα Δημοκρατία πήρε το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή της, ο πρόεδρος του κόμματος και... πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάτω από την πίεση των βαρόνων των εφημερίδων και της τηλεόρασης, έκανε έκτακτο συνέδριο.

Μετά από τις πιέσεις των μεγαλοδημοσιογράφων των καναλιών, οι οποίοι με συνεχείς εκπομπές προέβαλαν το ηγετικό προφίλ της Ντόρας, ως τη γυναίκα που μπορεί να φέρει ξανά το κόμμα στην κορυφή, οι σύνεδροι ύστερα από την οδυνηρή παραίτηση του πρωθυπουργού, την επέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπέστη μεγάλη ήττα.

Επικρατούσε μεγάλος ενθουσιασμός στα στελέχη του κόμματος, ιδιαίτερα στη μεγάλη Καραμανλική πτέρυγα, η οποία και είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκλογή της Ντόρας στην ηγεσία, επειδή πίστευε ότι θα οδηγήσει το κόμμα ξανά στην κορυφή.

Έτσι και έγινε: στις εκλογές που διεξήχθησαν εξαιτίας της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας το 2010, η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτο κόμμα με διαφορά δυο μονάδων από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και η Ντόρα έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Οι διάφοροι εκλογολόγοι μελετητές/αναλυτές, κατέληξαν στις δυο σημαντικές παραμέτρους οι οποίες οδήγησαν τη Ντόρα στη μεγάλη νίκη.

Η πρώτη παράμετρος της νίκης ήταν, ότι συσπείρωσε τη λαϊκή δεξιά στο πρόσωπό της και σφυρηλάτησε με το γνωστό πατριωτικό της λόγο τον πυρήνα της παράταξης!

Η δεύτερη παράμετρος της νίκης ήταν, ότι οι κεντρώοι του ΠΑΣΟΚ πείσθηκαν, ότι η κόρη του Μητσοτάκη, δεν είχε καμία σχέση με την ιδεολογία της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ του πατέρα της, την εμπιστεύθηκαν και ψήφισαν με κλειστά μάτια τον δικό τους άνθρωπο: τη δική τους Ντόρα!

Τη Ντορούλα τους!

Μετά ξύπνησα μες στον ιδρώτα. Άναψα το φως!

Ευτυχώς ήταν ένας εφιάλτης!

‘Παρενέργειες στη διάρκεια του ύπνου’ έγραφαν τα φάρμακα που πήρα για τη γρίπη….

Ευτυχώς, είπα πάλι φωναχτά, έκανα το σταυρό μου και ξανακοιμήθηκα…


Αναστάσιος Καζαντζίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη