29 Μαΐ 2009

Η πατριωτική επιλογή για την Κύπρο

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τις Ευρωεκλογές, με δύο υποψηφίους.
Οι υποψήφιοι του Ε.ΛΑ.Μ. είναι ο Λουκάς Σταύρου και ο Αντώνης Πιερίδης.
Ο υποψήφιος Λουκάς Σταύρου είπε ότι επιθυμεί να καταγγείλει τους Τουρκοκύπριους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση επειδή συνεργάστηκαν για... την πραγματοποίηση της τουρκικής εισβολής και συνεχίζουν να συνεργάζονται με τον τουρκικό κατοχικό στρατό. Είπε επίσης ότι ''ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπερέβη το Σύνταγμα με την πρόταση που έκανε για την εκ περιτροπής προεδρίας και για παραμονή πενήντα και πλέον χιλιάδων εποίκων στην Κύπρο''.
Ο κ. Σταύρου τάχθηκε ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ για λόγους, όπως είπε, εθνικούς, φυλετικούς και πολιτισμικούς και ενάντια στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Είπε επίσης ότι οι Τ/κ δεν θα πρέπει να ονομάζονται κοινότητα αλλά μειονότητα που θα έχει ίσα δικαιώματα με τους Ε/κ στα πλαίσια της εφαρμογής μιας πλειοψηφικής δημοκρατίας.
Ο υποψήφιος Αντώνης Πιερίδης είπε ότι το Ε.ΛΑ.Μ. κατέρχεται στις εκλογές για να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να μείνει η Κύπρος ελληνική. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας του '55-59 δεν έγινε για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αλλά για ένωση με την Ελλάδα.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ http://www.ellinikofos.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη