10 Μαΐ 2009

H ομιλία Καραμανλή στους ΟΝΝΕΔίτες σήμερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Την ώρα που η Κυβέρνηση παλεύει απέναντι στις συνέπειες της κρίσης, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυσφημεί τη Χώρα στο εξωτερικό. Την ώρα που οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συνεννόηση, τουλάχιστον στα βασικά και τα αυτονόητα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιλέγει την άρνηση, την ισοπέδωση, το μηδενισμό. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον κυνισμό της ανευθυνότητας και της βουλιμίας της για εξουσία. Για μια ακόμη, φορά, φανερώνει τις προτεραιότητές της. Για μια ακόμη φορά, αποκαλύπτει πως, πάνω απ’ όλα, βάζει το κόμμα.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Δεν έχει κανένα... σχέδιο απέναντι στην κρίση. Δεν προτείνει τίποτα χρήσιμο για τον Τόπο. Υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Μοιράζει ευχολόγια. Προτιμά να ακούγεται ευχάριστα, παρά να μετέχει στα δύσκολα, στα δημιουργικά, στα αναγκαία. Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επενδύει σε λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα. Επενδύει στην παραπολιτική και τη σκανδαλολογία. Επενδύει στην πόλωση και την παραπληροφόρηση. Ανεύθυνα, απερίσκεπτα, προκλητικά!
Τους ρωτούμε ευθέως: Είναι εκτροπή να διακόπτει η Βουλή τις εργασίες της, όπως κάνει, σχεδόν κάθε φορά που έχουμε ευρωεκλογές; Είναι πρόβλημα η βούληση της Κυβέρνησης να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με καθαρούς πολιτικούς όρους; Είναι δυνατόν να διαστρεβλώνονται τα πάντα;
Το είπα πολλές φορές και θέλω να το επαναλαμβάνω και σήμερα: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον κατήφορο που επέλεξε. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τα άκρα και τις ακρότητες που τον βολεύουν. Χάρισμά του! Επιτέλους όμως! Δεν πάει άλλο η απόπειρα ισοπέδωσης. Δεν πάει άλλο η διαστρέβλωση των πραγμάτων. Η Κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κατέβει στο στίβο της παραπολιτικής που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη