21 Μαΐ 2009

Εξαρτήσεις: Mε τα ναρκωτικά και την πολιτική!

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος
Μέλος της ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε.
www.yanniskakanos.gr
Τα άτομα που είναι εθισμένα παρουσιάζουν συμπτώματα στερητικού συνδρόμου… Η μάστιγα των ναρκωτικών εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στις κοινωνίες επιφέροντας θλιβερές συνέπειες. Μια άλλη τώρα εξάρτηση στρέφει τους πολυετείς κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους υπέρ της οικογενειοκρατίας και του ρουσφετιού, αιτίες παρακμής για τη χώρα…

Ποιος, λοιπόν, «σπρώχνει» τη νεολαία στα ναρκωτικά; Η απάντηση είναι... ένα ζήτημα πολύμορφο το οποίο χρειάζεται ειδικές αναλύσεις αφού πρόκειται για μεγάλο «κακό» που πηγάζει μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής σε βάρος, κυρίως της νεολαίας, η οποία διαισθάνεται το μέλλον της αβέβαιο. Πώς όμως, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ελπίδα και χαρά στα νέα παιδιά με το διαιωνιζόμενο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας; Η πρόσφατη δημοσιοποίηση για την ίδρυση ενός ακόμα κόμματος με πρωτεργάτες γνωστούς παλιούς πολιτικούς πού έχουν ολοκληρώσει τον πολιτικό τους κύκλο, υποδηλώνει πολιτική εξάρτηση αφορμή που μας κάνει ν’ αναφερθούμε στη σημερινή δυστυχία της νεολαίας, η οποία με κάθε αιτία… αυτοδικεί συλλογικά. Τα κατά συρροή πρόσφατα έκτροπα με καταστροφές τόσων περιουσιών στην Ελλάδα έκαναν το γύρω του κόσμου, αλλά η κυβέρνηση και αρκετοί πολιτικοί τα «χρεώνουν» στην παγκόσμια κρίση!
Η Ελλάδα που μαστίζετε από την αδιαφορία και την ισοπέδωση των πάντων, γενεσιουργός αιτία όλων των κακών, πιστεύουμε ότι είναι η πολιτική εξάρτηση πού την πλήττει πάνω από 50 χρόνια. Αν, όμως, δεν διαφοροποιηθούμε από το παρελθόν και συνεχίσουμε να επικροτούμε την αστυφιλία, την οικογενειοκρατία, την πολύχρονη κοινοβουλευτική θητεία, τον αναχρονισμό και το «ρουσφέτι», τότε οδεύουμε στην αυτοκαταστροφή. Πρέπει να προσελκυστούν όλα τα ελληνόπουλα στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Να εμπεδωθεί ισονομία με αξιοκρατία στις ανάγκες κάλυψης του δημόσιου τομέα και να ψηφισθεί ανώτατο όριο κοινοβουλευτικής θητείας. Να θεσπισθεί ένα μεικτό εκλογικό σύστημα, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλές χώρες της Ευρώπης. Έτσι μόνο θα κατορθώσουμε να ξεφύγουμε από την υφιστάμενη «πολιτική παρακμή». Επιτέλους, να μειώσουμε σημαντικά το ψηλό εκλογικό ποσοστό επί τοις % που συγκεντρώνει σύμφωνα με τις καθημερινές δημοσκοπήσεις το κόμμα του… «κανένα»!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη