14 Μαΐ 2009

Πέφτουν οι υπογραφές για τον South Stream

Ύπογράφεται αύριο στο Σότσι της Ρωσίας, μετά από καθυστερήσεις ετών, η συμφωνία Ρωσίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ιταλίας και Ουγγαρίας, για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Το project στο οποίο ηγείται ο Ρωσικός κολοσός Gazprom, κόστους 13,65 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα φέρει το Ρωσικό αέριο (κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους "συμμάχους" μας Αμερικάνους), από την Κασπία και την Κεντρική Ασία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, (αλλά και την Τουρκία και τη FYROM !) με την οποία η Ρωσία έχει ενεργειακές διαμάχες.
Ο South Stream, θα λειτουργήσει το 2015, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Vladimir Chkhikvishvili, μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.



Ο κ.Χατζηδάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση που του μετέφερε ο πρέσβης και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας την οποία από ελληνικής πλευράς θα υπογράψει ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ).
Ο αγωγός δημιουργείται ως αντιστάθμισμα στον Nabucco, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. η οποία προσπαθεί να περιορίσει την εξάρτησή της από το Ρωσικό αέριο.
REUTERS UK
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη