25 Μαΐ 2009

Ψήφους στις Σέρρες ψάχνει το Vinozhito (Ουράνιο Τόξο)


Παρουσιάζει τις Σέρρες ως … CEP, το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο», σε προεκλογικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε, ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, που θα λάβει μέρος.
Με σύνθημα : «Το δικό μας κόμμα» το «Ουράνιο Τόξο» επιχειρεί να παρουσιαστεί ως πολιτικός φορέας, που εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει τη λεγόμενη «μακεδονική μειονότητα» στη βόρεια Ελλάδα, ρίχνοντας νερό στο μύλο της προπαγάνδας της ΠΓΔΜ, που κάνει λόγο για «μειονότητα» 1,5 εκατομμυρίων «Μακεδόνων».
Το «Ουράνιο Τόξο» δίνει βαρύτητα στις ψήφους που θα συγκεντρώσει, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αποδείξει στα διεθνή φόρα πως υπάρχουν πολίτες στο βόρειο τμήμα της χώρας, που αισθάνονται και δηλώνουν … «Μακεδόνες».
Μόνο που το νούμερο δεν ανταποκρίνεται σε όσα οι ίδιοι υποστηρίζουν στα διεθνή φόρα, που πηγαίνουν τακτικά για να καταγγείλουν την Ελλάδα. Το 2004 το «Ουράνιο Τόξο» είχε λάβει σε όλη την επικράτεια 6.176 ψήφους. Από αυτούς, μόνο 3.052 ήταν από Ε.Τ νομών της ελληνικής Μακεδονίας. Παρόλα αυτά... όλοι ανεξαιρέτως «βαφτίστηκαν» από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, «Μακεδόνες» που καταπιέζονται από τους κακούς Έλληνες.
Στις Ευρωεκλογές του 2004 το «Ουράνιο Τόξο» είχε λάβει 97 ψήφους στο νομό Σερρών, ενώ 82 ψήφους στις εκλογές του 1999.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2004 στο νομό Σερρών. Δήμος Αλιστράτης (2), Δήμος Αμφίπολης (2), Δήμος Βισαλτίας (4), Δήμος Εμμανουήλ Παππά (4), Δήμος Ηράκλειας (8), Δήμος Κερκίνης (4), Δήμος Λευκώνα (8),, Δήμος Νέας Ζίχνης (7), Δήμος Νιγρίτας (6), Δήμος Πετριτσίου (3), Δήμος Πρώτης (1), Δήμος Ρπδολίβους (2), Δήμος Σερρών (19), Δήμος Σιδηροκάστρου (11), Δήμος Σκοτούσσης (2), Δήμος Σκουτάρεως (4), Δήμος Στρυμόνα (3), Δήμος Στρυμονικού (1), Δήμος Τραγίλου (3), Κοινότητα Αγκίστρου (1), Κοινότητα Αχλαδοχωρίου (3), Κοινότητα Ορεινής (5).
Για την ιστορία «Ουράνιο Τόξο» («Vinozhito» στα σλαβικά), είναι σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε από τους αυτονομιστές στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, που ήθελαν να καταλάβουν την πόλη της Φλώρινας.
Τα μέλη του κόμματος, δηλώνουν πως δεν έχουν αποσχιστικές τάσεις, αλλά αποβλέπουν στην αναγνώριση της σλαβόφωνης μειονότητας στην Ελλάδα.
Το κόμμα δεν έχει κατέλθει ποτέ του αυτόνομα σε εθνικές εκλογές, ενώ στις ευρωεκλογές περιορίζεται σε ποσοστά γύρω στο 0,1%.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη