29 Ιουν 2009

Εκλογές μέχρι το Μάρτιο του 2010


Σε εκλογές θα οδηγηθεί η χώρα το πολύ μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο καθώς φαντάζει πλέον αδύνατον να συγκεντρώσει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις απαιτούμενες 180 ψήφους.Το ΠΑΣΟΚ από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει διά στόματος Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και βλέπει την εκλογή Προέδρου ως μια καλή ευκαιρία για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης δηλώνει απρόθυμος για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, οπότε... στο κυβερνητικό στρατόπεδο ευελπιστούσαν στον ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ! Οι βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων μαζί με τους 151 της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνούν το μαγικό αριθμό των 180 ψήφων (αθροιστικά έχουν 183 για την ακρίβεια).

Οι 10 βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού συναινούν με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το Σαββατοκύριακο ξεκαθαρίστηκε ότι το ΚΚΕ που διαθέτει 22 βουλευτές, δεν πρόκειται να πει το πολυπόθητο «ναι»! Οπότε αναπόφευκτα η χώρα οδηγείται στις κάλπες το πολύ μέχρι την άνοιξη του 2010.Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν».

Η δημοσιοποίηση των προθέσεων του Περισσού ήρθε διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλη, ως απάντηση στους υπαινιγμούς του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι η Ν.Δ. σκέπτεται να προτείνει κομμουνιστή για την Προεδρία της Δημοκρατίας ώστε να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.«Ο άθλιος προβοκάτορας Γιώργος Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι η Ν.Δ. σκέπτεται να προτείνει κομμουνιστή για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν. Πολύ περισσότερο δεν θα έθετε υποψηφιότητα στέλεχος του ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους» όπως είπε.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν τώρα τις επόμενες κινήσεις. Από τη μια εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το ΚΚΕ να επανεξετάσει τη στάση του και από την άλλη πλευρά ο ίδιος ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου, ακόμη και προφασιζόμενος την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά το Σύνταγμα, η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου δεν μπορεί να ξεπεράσει τη 10η Μαρτίου, αλλά μπορεί να γίνει νωρίτερα και ανά πάσα ώρα και στιγμή εντός της συγκεκριμένης Συνόδου της Βουλής που αρχίζει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Φήμες φέρουν τον κ. Κώστα Καραμανλή να προβαίνει άμεσα σε ανασχηματισμό, προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στην κυβέρνηση εν όψει και των αλλαγών που έρχονται. Εντός της εβδομάδας συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για την ανάδειξη νέων ανώτατων δικαστών και δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να το δει ως μια καλή ευκαιρία και για... ανάδειξη νέων υπουργών και υφυπουργών.

espresso
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη