Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

12 Ιουν 2009

ΟΤΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ...


Ο αγώνας για την επιστροφή των μαρμάρων συνεχίζεται...
Το μεγάλο όπλο της Ελλάδας, το κόσμημα που λέγεται Μουσείο της Ακρόπολης, ανοίγει τις πύλες του σε λίγες ημέρες.
Τις ώρες αυτές διάλεξαν οι ληστές των μαρμάρων να προκαλέσουν και πάλι!
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Βρετανικού μουσείου - του μεγάλου κλεπταποδόχου των κατσαπλιάδων λόρδων- σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έκανε την πρόταση προς την Ελλάδα: σας δανείζουμε για τρεις μήνες τα κλεμμένα, αρκεί να μας επιβεβαιώσετε οτι μας ανήκουν οριστικά!
Και εισέπραξε το βροντερό ΟΧΙ της ελληνικής κυβέρνησης απο το στόμα του υπουργού πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

«Χαιρόμαστε που το Βρετανικό Μουσείο με τη χθεσινή του επίσημη ανακοίνωση - και προφανώς ενόψει των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης- φαίνεται ότι θέλει να ξεκινήσει τον ουσιαστικό διάλογο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς.
«Η κυβέρνηση, ωστόσο, όπως θα έκανε και κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση στη θέση της, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση του Βρετανικού Μουσείου. Και αυτό γιατί η αποδοχή της θα ισοδυναμούσε με τη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των γλυπτών και τον τεμαχισμό του μνημείου πριν από 207 χρόνια.

Αντίθετα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, ούτως ώστε, μέσα από προγράμματα δανεισμού αρχαιοτήτων, να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει στο Βρετανικό Μουσείο η οριστική επιστροφή των γλυπτών στο χώρο που ανήκουν», απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού.
Είμαστε σίγουροι, πως η ψυχή της μεγάλης Μελίνας χαμογέλασε για λίγο στο άκουσμα αυτής της απάντησης.
Ο αγώνας για την επιστροφή των μαρμάρων στην πατρίδα μας, συνεχίζεται...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη