29 Ιουν 2009

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ, Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!


Το παράδοξο της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: πιέζουμε διαρκώς τις επίσημες αντιπροσωπείες άλλων χωρών, τους διεθνείς οργανισμούς και τους προεδρεύοντες αυτών να χρησιμοποιούν το μοναδικό επίσημο όνομα πΓΔΜ ή FYROM για την γειτονική χώρα.
Σήμερα που η Ελλάδα έγινε προεδρεύουσα στον ΟΑΣΕ, η ηγεσία του Υπουργείου των Εξωτερικών αποφάσισε ότι η ελληνική γνώμη έχει...


"ξεχάσει"(!) το θέμα του ονόματος (17, όχι δέκα χρόνια μετά) και επιτρέπει "κατ' εξαίρεση του κανόνα" προσγείωση αεροσκάφους της "Μακεδονίας" (MKD) σε ελληνικό έδαφος, στην Κέρκυρα. Προχωρά δηλαδή σε DE FACTO αναγνώριση χρήσης του "σκέτου Μακεδονία" από τις επίσημες αρχές της γειτόνου χώρας!
Αυτή η «εξαίρεση» που έγινε εκμηδενίζει την επιχειρηματολογία της επίσημης θέσης της Ελλάδος, ειδικότερα επειδή:
πρώτον έχει θέσει βέτο ή έχει απειλήσει με προβολή αντιρρήσεως σε «πολύ σημαντικότερα» ζητήματα (όπως η είσοδος στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ) και
δεύτερον η «εξαίρεση» έγινε μονομερώς, χωρίς πίεση, κατά παράβαση της λογικής, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, της γνώμης του Συμβουλίου των αρχηγών των Κομμάτων και της γνώμης του ελληνικού λαού όπως αυτή καταγράφεται διαρκώς από το 1992 έως σήμερα.

Είναι μία ημέρα εθνικής ντροπής. Μία μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία.

πηγη: www.antibaro.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη