30 Ιουν 2009

Ένα μοναδικό τρισδιάστατο έργο τέχνης από κιμωλία... στην... Αθήνα! (Θεσσαλονίκη άλλη φορά...)




Η COSMOTE φέρνει στην Ελλάδα το street art

Στο πλαίσιo της χορηγίας της στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας «Ηeaven», η COSMOTE φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διάσημο καλλιτέχνη του κινήματος street art, Julian Beever, να δημιουργήσει αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό.
Συγκεκριμένα, στη...


...Μαρίνα Φλοίσβου και για πέντε ολόκληρες ημέρες, από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο Julian Beever δημιούργησε ένα πρωτότυπο και μοναδικό έργο, έκτασης 30 τ.μ. Με μοναδικό του υλικό την κιμωλία, ο βρετανός καλλιτέχνης, γνωστός και ως «Pavement Picasso», master των οπτικών ψευδαισθήσεων, δημιουργεί τέχνη στο δρόμο με το φαινόμενο της αναμόρφωσης, καταφέρνοντας να ξεγελάσει την αντίληψή μας για την προοπτική, αφού, με την ιδιαίτερη τεχνική του, επιτρέπει στα έργα του να φαίνονται τρισδιάστατα από συγκεκριμένη οπτική γωνία.
Η COSMOTE προσκαλεί τους επισκέπτες της Μπιενάλε και το κοινό να φωτογραφηθούν μέσα σ’ αυτό το έργο τέχνης, που θα βρίσκεται στο χώρο της Μαρίνας (Τροκαντερό, Παλαιό Φάληρο) για έναν ολόκληρο μήνα.

Δείτε έργα του κάνοντας κλικ ΕΔΩ!!

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου / Υποδιεύθυνση Σχέσεων με ΜΜΕ
Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων
τηλ. 210 – 6177 566, 650
φαξ: 210 – 6177 771
e-mail: MediaRelations@cosmote.gr

www.cosmote.gr


Λίγα λόγια για τον Julian Beever

Ο Julian Beever είναι βρετανικής καταγωγής, παγκοσμίως διάσημος για την τέχνη του στο δρόμο. Ζωγραφίζει πεζοδρόμια με κιμωλίες και με μια ιδιαίτερη τεχνική που επιτρέπει στα έργα του να φαίνονται τρισδιάστατα από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες.
Εργάζεται ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης και δημιουργεί κυρίως τοιχογραφίες για επιχειρήσεις. Έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες και brands, όπως η COCA-COLA, το Johnnie Walker και η Motorola. Γνωστός και ως «Pavement Picasso», ο Julian Beever έχει κερδίσει την παγκόσμια προσοχή μέσω του Διαδικτύου, ενώ, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «η τέχνη δεν πρέπει να περιορίζεται στις γκαλερί, στις βιβλιοθήκες και στα βιβλία, η τέχνη θα πρέπει να είναι για όλους».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη