10 Ιουλ 2009

Η 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Η 5η Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας, η οποία διοργανώνεται από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, ξεκινάει σήμερα στην Κατερίνη, με κεντρικό της θέμα τα Έθιμα του Πόντου. Η Συνάντηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή περιλαμβάνει την παρουσίαση 12 εθίμων του Πόντου, ένα για κάθε μήνα του χρόνου.

«Με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να γίνουν πρωταγωνιστές τα μέλη της Ποντιακής Νεολαίας, να ασχοληθούν γόνιμα με την Ποντιακή Λαογραφία μελετώντας έθιμα της και να ...

προαχθεί η ομαδική εργασία και δημιουργικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε το πλήρες πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Ποντιακής Νεολαίας, Χαράλαμπος Κωτίδης.

Στη σημασία της συνάντησης, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γ. Παρχαρίδης, τονίζοντας ότι το πρόγραμμά της έχει καταρτιστεί εξολοκλήρου από τη νεολαία, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μια συνάντηση αγάπης αλληλεγγύης ενότητας όπου οι νέοι και οι νέες δίνουν την εγγύηση ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τον πολιτισμό και την παράδοση του ποντιακού ελληνισμού.»

Τη βεβαιότητα ότι μέσα από τη Συνάντηση της Νεολαίας των Ποντίων θα προκύψουν θετικά συμπεράσματα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Ο Σαρβανίδης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο Κατερίνης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την ΤΕΔΚ, για τη σημαντική υποστήριξή τους στη διοργάνωση της Συνάντηση της Ποντιακής νεολαίας, η οποία συμμετέχει «στη συνέχεια της ιστορίας, του ποντιακού ελληνισμού»

Την ελπίδα η 5η Συνάντηση της Νεολαίας των Ποντίων, να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες νεολαίες, εξέφρασε ο Νομάρχης Πιερίας, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική τη εκδήλωση.

Ο μεγαλύτερος στόχος του Ποντιακού Ελληνισμού, είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και αυτό θα επιτευχθεί όταν γίνεται αγώνας, ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο κ. Χιονίδης, χαρακτήρισε την ποντιακή νεολαία «συνεχιστή της μνήμης, των αγώνων και της διατήρησης της παράδοσης», αλλά και πολύ σημαντικό παράγοντα στην επίτευξη του μεγάλου στόχου, που είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της συνάντησης, πραγματοποιείται σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

ΠΗΓΗ:e-pontos

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη