Όχι άλλο "Βαγγέλης Μερισιώτης", ρε μαλάκες!!!! Όχι άλλο

13 Ιουλ 2009

Είναι η δέκατη φορά, που ασχολούμαστε με αυτό το γελοίο chain e-mail, ή μάλλον να τα πούμε πιό απλά, μπας και καταλάβουν και οι χοντροκέφαλοι:
Εδώ και χρόνια κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι διακινούν 2 συγκεκριμένα μηνύματα:
Το ένα λέει πώς "Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι:.. Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε. Ευχαριστώ....."


Το άλλο λέει για ένα κοριτσάκι, 6 ετών, που πάσχει από λευχαιμία και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.
Η τελευταία φορά, που πήραμε το e-mail για τον Μερισιώτη, ήταν πριν λίγο. Και μας το έστειλε σοβαρός δημοσιογράφος, με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε !!!
Να το ξαναπούμε με μεγάλα γράμματα: δεν υπάρχει κανένας Μερισιώτης στον Ευαγγελισμό, το μήνυμα είναι απάτη.
Να μην πούμε για chain mail, hoax,urban legend κλπ που αφορούν τους μυημένους, θα σας το πούμε λαϊκά: είναι μια μαλακία και μισή! Πώς αλλιώς πρέπει να το πούμε για να σταματήσετε να μας πρήζετε με τον Μερισιώτη; σταματήστε επιτέλους αυτο το μήνυμα-αλυσίδα.!!!

υ.γ. Το taxalia επικοινώνησε πριν από πολύ καιρό, με το τμήμα αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού.

Share

1 σχόλιο:

  1. Κι εγώ είχα επικοινωνήσει με τον Ευαγγελισμό, πριν πολύ καιρό, δυστυχώς δεν θυμάμαι πόσον καιρό, πάνω από χρόνο. Μου είχαν πει τότε πως όντως νοσηλευόταν ένας Ευάγγελος Μερισιώτης, αν και σε άλλη κλινική από εκείνη που ανέφερε το μήνυμα. Είχε ήδη εγχειριστεί και δεν χρειαζόταν αίμα.

    Ρώτησα αν είναι δυνατόν να χρειάζεται ένας άνθρωπος 40 φιάλες αίμα, από τη στιγμή που όλο το αίμα του οργανισμού είναι 7 λίτρα περίπου (14 φιάλες). Μου είπαν πως αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο ασθενής χρειαστεί πολλές αλλεπάληλες εγχειρίσεις.

    Δεν γνωρίζω περισσότερα για την περίπτωση Μερισιώτη, από τα παραπάνω όμως προκύπτει ότι δεν ήταν φάρσα, απλώς μια έκκληση που διαδόθηκε περισσότερο από όσο χρειαζόταν και για πολύ μγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναγκαίο.

    Εννοείται ότι καλά κάνετε και αποτρέπετε τον κόσμο από το να προωθεί απερίσκεπτα τα μηνύματα που λαμβάνει. Η αμφισβήτηση και η διασταύρωση είναι απαραίτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη