11 Ιουλ 2009

«Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι…»


Αυτή η φωτογραφία δηµοσιεύτηκε σε µία ινδική εφηµερίδα µε την ακόλουθη λεζάντα. «Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί µε τόση γενναιοδωρία….. Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»

Κατά τα άλλα οι ηγέτες που συμμετείχαν στην Σύνοδος των G8 και ασχολήθηκαν ως επί το πλείστον ...

με την κλιματική αλλαγή και τα του εμπορίου τους, υποσχέθηκαν να δώσουν 20 δις $ για τους αγρότες των φτωχών περιοχών του πλανήτη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η πείνα. Τα $3.5 δις θα προέλθουν από τις ΗΠΑ που επιθυμούν πλέον η όποια βοήθεια να επικεντρώνεται γεωργία αντί στη διάθεση τροφίμων, με στόχο τα φτωχά κράτη να καταστούν πιο αυτάρκη, αντί να εξαρτώνται από την επισιτιστική βοήθεια που τους αποστέλλουν οι πλούσιες χώρες.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην είναι αυτάρκης σε τρόφιμα η Αφρική.» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Και επικαλέσθηκε την εμπειρία του πατέρα του που την εποχή που ξεκίνησε από την Κένυα προς τις ΗΠΑ, η Νότιος Κορέα είχε αρκετά χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα από την Αφρικανική χώρα. Σήμερα όμως, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, η Νότιος Κορέα έχει βιομηχανοποιηθεί και στέκεται γερά στα πόδια της ενώ υπάρχουν συγγενείς του που ζουν σε χωριά της Κένυας όπου «η πείνα είναι πραγματική».

πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2008/09/blog-post_1373.html 7-9-2008 !!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη