9 Ιουλ 2009

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Μια ακόμη καταγγελία του Μιχάλη Καρχιμάκη:
ΘΕΜΑ: «Αντιδημοκρατικές πρακτικές από την Διοίκηση της ΕΡΤ και τον Πρόεδρό της κ. Παναγόπουλο με εκδικητικές απολύσεις και λογικές δύο μέτρων και δύο σταθμών, εις βάρος της δημοσιογραφικής ευσυνειδησίας και αντικειμενικότητας!»

Σύμφωνα με καταγγελία, η ΕΡΤ ΑΕ απέλυσε αιφνιδίως τη δημοσιογράφο Νατάσσα Θωμά, η οποία εργαζόταν στην Κρατική Τηλεόραση με σύμβαση αορίστου χρόνου μη αποκλειστικής απασχόλησης. Στην ΕΡΤ εργαζόταν συνολικά 15 χρόνια και τα τελευταία 10 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, εργαζόταν και στην.. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ, για δε την παράλληλη αυτή απασχόλησή της υπέβαλλε αίτηση και ελάμβανε άδεια από το ΔΣ της ΕΡΤ κάθε χρόνο.

Η απόλυσή της συγκεκριμένης δημοσιογράφου ήρθε σε συνέχεια έντονης διαμαρτυρίας της για την μη κάλυψη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΝΕΤ της μείζονος πολιτικής είδησης του αιφνίδιου κλεισίματος της Βουλής* με ταυτόχρονη απόφαση για λήξη της Συνόδου (που σήμανε και την παραγραφή ευθυνών πολιτικών προσώπων) από τον Πρωθυπουργό.

Η απόλυσή της έγινε με το πρόσχημα της παράλληλης απασχόλησης, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν είχε σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης με την ΕΡΤ, ενώ αμειβόταν με τα χαμηλότερα προβλεπόμενα στη σύμβαση.

Σε προκλητική αντίθεση με τα παραπάνω ημέτερος συντάκτης Πολιτικού Ρεπορτάζ της ΕΡΤ με σημαντικές αποδοχές από την Κρατική Τηλεόραση και με φερόμενη σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, παράλληλα εισέπραξε από φορέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα τον Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) μόνο για το 2008 76.433,72 ευρώ.

Δυστυχώς επί των ημερών των Κυβερνήσεων Καραμανλή η ΕΡΤ δεν φημίζεται για την αντικειμενικότητά της, ενώ έχει πολλές φορές υπερβεί δεοντολογικούς φραγμούς σε ζητήματα πολιτικού ρεπορταζ με γνώμονα τις επικοινωνιακές ανάγκες της Κυβέρνησης.

Παραμένει, ωστόσο, αυτονόητο ότι τόσο η ύπαρξη εκδικητικών και παράνομων απολύσεων δημοσιογράφων από την ΕΡΤ και από τον Προέδρο της κ. Παναγόπουλο, επειδή αντέδρασαν σε αντιδεοντολογικές πρακτικές απόκρυψης ειδήσεων για λόγους ανεπίτρεπτης Κυβερνητικής προπαγάνδας, όσο και η ύπαρξη δύο μέτρων και δύο σταθμών στη μεταχείριση των εργαζομένων ανάλογα με το βαθμό ετοιμότητας καθενός να υπηρετεί τα Κυβερνητικά κελεύσματα θυσιάζοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής ευσυνειδησίας και αντικειμενικότητας δεν τιμούν ούτε την Κρατική Τηλεόραση, ούτε την αρμόδια πολιτική ηγεσία, πολύ δε περισσότερο τη δημοκρατία μας.
* σημείωση taxalia: Από πότε κυριε Καρχιμάκη, μια απλή ρεπόρτερ, μπορεί να "διαμαρτύρεται έντονα" για τη μη κάλυψη ενός θέματος; Διευθυντή ενημέρωσης, ειδήσεων, αρχισυντάκτες κ.λ.π. δεν έχει η ΕΡΤ; Δηλαδή μια ρεπόρτερ του ΑΛΤΕΡ π.χ. θα διαμαρτυρηθεί έντονα στον Κουρή, ή στον Χατζηνικολάου, επειδή δεν κάλυψαν κάποιο θέμα, όπως αυτή θα ήθελε και θα τις κάνουν ...τεμενάδες; Μη τρελλαθούμε κιόλας ! Μη χάσουμε το μέτρο !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη