26 Ιουλ 2009

Μετρό Θεσσαλονίκης: δύο (μόνο;) ακόμη χρόνια καθυστέρησης

Η εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" αποκαλύπτει επιστολή-καταπέλτη του διευθυντή του έργου.
"Μοιάζει να εκτελείται ένα σημαντικό έργο χωρίς μελέτη εγκαίρως εγκεκριμένη, χωρίς να είναι γνωστό ότι τα υλικά είναι εξαρχής κατάλληλα και με μία επίβλεψη, η οποία πάντα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν", επισημαίνει ο διευθυντής του «Μετρό Θεσσαλονίκης» Ευάγγελος Γαλούσης σε επιστολή του, την οποία απέστειλε στον γενικό διευθυντή της εταιρείας τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ κοινοπραξίας και «Αττικό Μετρό Α.Ε.».Αλαλούμ στην επίβλεψη και στα υλικά.
Ο συνεργάτης του taxalia F.N. έκανε αυτοψία. Και είδε τα παρακάτω:
Με το μέτρο κινείται η κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης.΄Ετσι τουλάχιστον διαβάζουμε σε σχετικό blog του μετρό...
-Συμφωνούμε βεβαίως ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην όλη κατασκευή.
-Παρακολουθήσαμε- από πολύ κοντά - να ανοίγονται τρύπες ακτίνας 1,5 μέτρων (περίπου) βάθους 16 μέτρων (περίπου), να γεμίζονται με σίδερα και μπετόν και μετά από 3-4 μέρες να ξανασκάβονται να βγαίνουν τα σίδερα και το μπετόν, τά σίδερα να κόβονται με οξυγόνο και να μεταφέρονται σε άγνωστη διεύθυνση. Αυτό ξανά και ξανά σε δεκάδες κολώνες!!!
Είδαμε τείχους από μπετόν πλάτους 1 μέτρου και μήκους 150 μέτρων να χτίζονται και σε λίγες μέρες να ξαναγκρεμίζονται, και να ξαναχτίζονται και να ξαναγκρεμίζονται!!! (τα σίδερα όπως και πιό πάνω....) Είδαμε να μεταφέρουν το δίκτυο του ΑΕΡΙΟΥ λίγο πιό πέρα και μετά να πηγαίνουν και να...τρυπάνε το σωλήνα με γεωτρύπανο! Είδαμε τον χειριστή του γεωτρυπάνου να εγκαταλείπει το όχημα και να τρέπεται σε άτακτη φυγή και το αέριο σε πίδακα 30 μέτρων να απειλεί την περιοχή του ΝΣΣ !!!Είδαμε πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν να προλάβουν τυχόν ανάφλεξη ! Είδαμε φορτηγά να φορτώνονται από φορτωτές με σπασμένα κομάτια από το μπετόν -που σπάζαν από το τείχος που ξαναγκρέμιζαν- και να τα μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία και σε δύο μέρες να τα...ξαναφέρνουν πίσω για να τα ξαναφορτώσουν!!!
Είδαμε 40 εργάτες ντυμένους στα κίτρινα ( αυτοί που αναφέρεται ότι καταπιέζονται) να κόβουν βόλτες στη ...δήθεν αρχαιολογική περιοχή (ένα καμίνι για κεραμίδια και καμιά δεκαριά τρύπες άδειες) να εργάζονται 3-4 και οι υπόλοιποι να τους κοιτάνε.Οι δε εργαζόμενοι να κινούνται στις 33 στροφές ( όπως τα παλιά πικάπ)
Αν δεν αφορούσε το...μετρό θα έμοιαζε με διήγημα του ΄Εριχ Φον Νταίνικεν !!!
--Κατά τα άλλα, καλά πάμε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη