10 Ιουλ 2009

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/7/2009
Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Με την ευχή να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης μόλις επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης υποδέχθηκε σήμερα, στις 13.30 το μεσημέρι, στους κήπους της Νομαρχίας, 53 αλλοδαπούς σπουδαστές του... Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρακολουθούν το θερινό πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του σχολείου από τις 6 έως τις 31 Ιουλίου 2009.
«Εσείς οι νέοι μπορείτε με τις φρέσκες ιδέες και τον ενθουσιασμό σας να διεκδικήσετε και να πετύχετε τα πάντα, να φτιάξετε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που σας προσφέρουμε. Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τη νεολαία όλου του κόσμου. Εύχομαι ολόψυχα να βάλετε την Ελλάδα στις καρδιές σας, να αγαπήσετε τη χώρα μας», είπε ο Νομάρχης. Καλωσορίζοντας την ομάδα των σπουδαστών, που αποτελούνταν από 42 γυναίκες και 11 άνδρες από 17 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Κίνα, Κροατία, Λετονία, Μεξικό, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία), ο κ. Ψωμιάδης μίλησε για την ιστορία της Θεσσαλονίκης και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
«Θέλουμε στο προσκήνιο νέους, ενεργούς πολίτες, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας, ένα μέλλον που πρέπει να χαρακτηρίζεται από την αποδοχή των θεμελιωδών αρχών της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του αλληλοσεβασμού, της αποδοχής του διαφορετικού, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος», κατέληξε ο Νομάρχης, ο οποίος εξήρε τον εκπαιδευτικό ρόλο του ΑΠΘ εντός και εκτός συνόρων, ευχόμενος στους σπουδαστές καλή επιτυχία στο πρόγραμμα.
Γραφείο Τύπου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη