27 Ιουλ 2009

Γιάννης Μαγκριώτης: "Η νέα γενιά γύρισε την πλάτη στον Καραμανλή"


Σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο πλαίσιο του κάμπινγκ νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Νομό Πιερίας και ειδικότερα το camping της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Πιερίας.
Στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Αν. Ολύμπου σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας και τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στην Λεπτοκαρυά, με θέμα: «Προκλήσεις και προτεραιότητες μιας νέας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας».
Ο κ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων τόνισε:.. «Παρ’ ότι είναι πολύ ισχυρές οι σειρήνες και οι μηχανισμοί προπαγάνδας, οι οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν, χρόνια τώρα, πως οι δυνάμεις της αγοράς και την οικονομικής παγκοσμιοποίησης είναι αυτές που καθορίζουν τις εξελίξεις και τα περιθώρια των Κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο των κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Με το ποιο επώδυνο αλλά και αποκαλυπτικό τρόπο, η πρόσφατη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση που μετεξελίχθηκε και σε διεθνή οικονομική και κοινωνική κρίση, τους διέψευσε.
Η κρίση δημιουργήθηκε από το διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο, ξεκίνησε από την Μέκκα του καπιταλισμού και λόγω της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης συμπαρέσυρε όλο τον κόσμο.
Ακόμα χειρότερο όμως είναι πως την κρίση του πιο ασύδοτου επιθετικού- κερδοσκοπικού διεθνούς κεφαλαίου την πληρώνουν η πραγματική οικονομία και οι πολίτες. Οι πολίτες της ανεπτυγμένης πλευράς του πλανήτη και ακόμη χειρότερα της μη ανεπτυγμένης.
Αυτά τα γεγονότα ενισχύουν την άποψη του ΠΑΣΟΚ και των προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, πως υπάρχουν ισχυρά αντικρουόμενα παραγωγικά και κοινωνικά συμφέρονται και κατ’ επέκταση διαφορετικές πολιτικές που τα εκφράζουν.
Η δύναμη του διεθνοποιημένου κεφαλαίου, αλλά και των περιφερειακών και τοπικών εκπροσώπων τους, είναι η απόλυτη ελευθερία των αγορών, η αδράνεια και η απόλυτη διάλυση των κρατικών ή διεθνών οργανισμών εποπτείας και ελέγχου.
Η δύναμή τους είναι η απόλυτη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, τότε η δύναμη των δυνάμεων της πραγματικής οικονομίας, των δυνάμεων της εργασίας, του πολιτισμού και των νέων ανθρώπων, είναι ο έλεγχος των διεθνών κερδοσκοπικών οικονομικών πράξεων, ο έλεγχος των μονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών λειτουργιών στην αγορά, είναι η επένδυση στην Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη, η δημιουργία σταθερών θέσεων απασχόλησης και ανάλογων εισοδημάτων, το Κράτος Δικαίου και το Κοινωνικό Κράτος που δημιουργούν το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη και τις ίδιες προϋποθέσεις για την παραγωγική και κοινωνική ένταξη των νέων.
Ειδικότερα για τους νέους, δεν αρκεί να έχουν τυπικά τις ίδιες ευκαιρίες. Πρέπει να έχουν και τις ίδιες προϋποθέσεις για να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τις δεξιοτεχνίες τους για να αξιοποιήσουν τις ίδιες ευκαιρίες.
Οι πολίτες και ιδιαίτερα η νέα γενιά, έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη στον κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ. Η Ν.Δ με την πολιτική της δημιούργησε και δημιουργεί συνθήκες εντεινόμενης ανασφάλειας στο σύνολο της ελληνικής πολιτείας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κα το ΠΑΣΟΚ καλούν τους πολίτες και ειδικότερα τη νέα γενιά να πιστέψει ο καθένας στον εαυτό του και όλοι μαζί στους κοινούς συλλογικούς μας στόχους. Έχουμε διαμορφώσει και καθημερινά μέσα από τη δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνουμε και συγκεκριμενοποιούμε τις προτάσεις μας για να βγει η χώρα από την κρίση και να μπει στο δρόμο της Αειφόρου Ανάπτυξης, σε ένα περιβάλλον ανθρώπινο και ιδιαίτερα δημιουργικό για τους νέους ανθρώπους.
Ειδικότερα εδώ στην Πιερία και τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή η κρίση είναι πιο βαθειά, οι φοβίες και ανασφάλειες πιο μεγάλες και το ελληνικό κράτος πολύ μακριά, οι προσπάθειές μας πρέπει να είναι πολλαπλάσιες.
Αν αυτό είναι ένα περίγραμμα της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας από τη μια πλευρά, και της ελπιδοφόρας πολιτικής που μπορεί να ανοίξει μια προοδευτική διακυβέρνηση από την άλλη, η νέα γενιά καλείται να διαδραματίσει τον ριζοσπαστικό και πρωτοποριακό της ρόλο. Δικό της είναι το παρόν δικό της και το μέλλον. Γι’ αυτό η νέα γενιά έχει κάθε λόγο να διαμορφώσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ το σχέδιο των μεγάλων ανατροπών και των μεγάλων αλλαγών».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη