30 Ιουλ 2009

Χρύσα Αράπογλου: πόσα χρωστάει ο Δήμος Θεσσαλονίκης;



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ»
Θεσσαλονίκη 30-7-2009
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

Για 5η φορά τους τελευταίους μήνες και ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει διακόψει τις εργασίες του, συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα, για άλλη μια φορά τη λήψη δανείου. Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία που... αναδεικνύει την προχειρότητα και την ανικανότητα της διοίκησης του Δήμου ακόμα και στη σύναψη ενός δανείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι :

Μέχρι σήμερα δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα έχουν «ακυρωθεί» στην πράξη ως ελλιπείς και παράτυπες. Η μία από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για ασάφεια και η δεύτερη από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως μη μόνιμη.

Χρειάστηκε Κυβερνητική παρέμβαση , από την ίδια την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για να διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης παράνομα και καταχρηστικά τη φορολογική ενημερότητα που του είναι απαραίτητη για την λήψη του δανείου.

Η θέση της παράταξης μας σε ότι αφορά στα οικονομικά του Δήμου είναι γνωστή και έχει εκφραστεί επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα επαναλαμβάνουμε τα μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτήματα μας προς την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Ποιο είναι το συνολικό χρέος του Δήμου Θεσσαλονίκης από τα σε εξέλιξη σκάνδαλα;
Πόσα εντέλει χρήματα χρωστά ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Εφορεία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία;
Έχει προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε καταλογισμό για τα υπεξαιρεθέντα, και αν ναι σε ποιους.
Ποιοι ακριβώς προμηθευτές θα εξοφληθούν από το δάνειο των 19.500.000 ευρώ που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το χαρακτηρίζει ως δάνειο αναπτυξιακού χαρακτήρα;
Γιατί δεν συμφωνεί η διοίκηση του Δήμου στην σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ελέγξει το σύνολο της οικονομικής διαχείρισης;

Αναμένουμε και θα συνεχίσουμε να αναμένουμε τις απαντήσεις. Μέχρι τότε αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες που ευτελίζουν και προσβάλλουν τον ίδιο τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη