11 Ιουλ 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ


Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά στο αίτημα του βουλευτή Ημαθίας (και μέλος της Ε.Λ.Β.) Λάζαρου Τσαβδαρίδη, προκειμένου να δεχτεί τη Διοίκηση της Λέσχης.
Έτσι, την Πέμπτη (02-07-09) συναντήθηκαν με τον Υπουργό ο πρόεδρος της Λέσχης Λάζαρος Κουμπουλίδης, ο Έφορος Δημ. Σχέσεων Λάζαρος Ζευγαρόπουλος και …ο έτερος «Λάζαρος», ο βουλευτής μας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Η υποδοχή ήταν...

ομολογουμένως θερμή και η συζήτηση ιδιαίτερα γόνιμη και σε πολύ φιλικό κλίμα.

Συγκεκριμένα εκτέθηκαν στον Υπουργό δύο αιτήματα: Η απαλλαγή της Λέσχης από την υποχρέωση καταβολής ΕΤΑΚ, ύψους ήδη 15.000€, λόγω λειτουργίας στο Πολιτιστικό Κέντρο πτέρυγας λαογραφικού μουσείου και αίτημα επιχορήγησης ύψους 60.000€ για τις υλικοτεχνικές ανάγκες του Λαογραφικού Ποντιακού Μουσείου, ώστε να καταστεί πόλος έλξης και πηγή γνώσης για όλους τους Ποντίους (και μη) που επισκέπτονται τον τόπο μας με αφορμή το μουσείο της Βεργίνας ή το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά.

Η παρότρυνση του βουλευτή κ. Τσαβδαρίδη, ο οποίος δήλωσε και με την ιδιότητά του ως μέλος της Λέσχης ότι έχει πειστεί για την αναγκαιότητα ικανοποίησης αυτών των αιτημάτων, σε συνδυασμό με την άρτια παρουσίαση τους από τον Πρόεδρο της Λέσχης, ο οποίος κατέθεσε και σχετικό φάκελο προς τον Υπουργό, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση παρέμβασή του Υπουργού για την απαλλαγή από τον ΕΤΑΚ, αλλά και τη δέσμευση του για εκταμίευση ολόκληρου του αιτηθέντος ποσού των 60.000€ κατά το μήνα Οκτώβριο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία του να τελέσει ο ίδιος τα εγκαίνια ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή μας Πολιτιστικού έργου, καθώς η Βόρεια Ελλάδα, η οποία κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από Ποντίους, στερείται ενός Ποντιακού Λαογραφικού Μουσείου.

ΠΗΓΗ:http://epontos.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη