15 Ιουλ 2009

Κι όμως… καίει ακόμα !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου
Ιερισσός, 14 Ιουλίου 2009
Κι όμως… καίει ακόμα
Η χωματερή της Ιερισσού συνεχίζει να ΚΑΙΕΙ και να ρυπαίνει ανεξέλεγκτα το περιβάλλον, να επηρεάζει βλαβερά την υγεία των κατοίκων της Ιερισσού και όσων διέρχονται το δρόμο Ιερισσού-Γοματίου.
Και θα καίει, προφανώς, μέχρι να καεί οτιδήποτε καίγεται από τους... τόνους σκουπιδιών που υπάρχουν εκεί, να βρουν οι αρμόδιοι επιτέλους έναν τρόπο για να σβήσουν την φωτιά παντελώς και να αποκατασταθεί η χωματερή.
Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι υπάρχει μελέτη αποκατάστασης της χωματερής – πόσος χρόνος ακόμα θα χρειαστεί για να υπάρξει χρηματοδότηση και να υλοποιηθεί το έργο που θα σβήσει τη φωτιά μόνιμα, χωρίς το φόβο αναζωπύρωσης στο μέλλον; Είναι ένα ερώτημα που σύντομα θα πρέπει να απαντηθεί.
Τον τελευταίο μήνα, τα οικιακά απορρίμματα (όχι τα ογκώδη απορρίμματα και τα οικοδομικά μπάζα) του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου μεταφέρονται μέσω εργολάβου σε ΧΥΤΑ εκτός Χαλκιδικής.
Οι εργασίες στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του 4ου Διαχειριστικού Φορέα της Χαλκιδικής (Δήμοι Σταγείρων-Ακάνθου, Μεγάλης Παναγίας και Αρναίας) οδεύουν προς το τέλος.
Ώσπου να σταματήσει να καίει και να αποκατασταθεί η χωματερή της Ιερισσού, να βρεθεί λύση για τα ογκώδη απορρίμματα και τα οικοδομικά μπάζα του Δήμου, και να αρχίσει να λειτουργεί η ανακύκλωση στον Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου το “ΦΛΕΓΟΝ” θέμα της ορθής διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου μας θα συνεχίσει να μας απασχολεί, όπως πρέπει να απασχολεί κάθε πολίτη του Δήμου.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου, από το προηγούμενο φθινόπωρο που συγκροτήθηκε προέβη σε μια σειρά από δράσεις οι οποίες περιελάμβαναν εκτός των άλλων και:
Την υποστήριξη ημερίδας ενημέρωσης που οργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι του Περιβάλλοντος» Ιερισσού στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου για το κοινό, τον Δεκέμβριο του 2008,
Παρεμβάσεις με ενημερωτικό υλικό στη λαϊκή αγορά της Ιερισσού,
Παρεμβάσεις μελών της κίνησης σε συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου,
Κάλεσμα προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων & Φορέων του Δήμου, για ενημέρωση και κουβέντα γύρω από το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, τον Μάιο του 2009,
Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή συλλόγων, σωματείων και πολιτών του Δήμου, στον τόπο της χωματερής, το Μάιο του 2009, με ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Θεωρούμε δικαίωμά μας – όπως του κάθε πολίτη – να παρακολουθούμε θέματα που μας αφορούν άμεσα, και να συμβάλλουμε στην ολοκληρωμένη επίλυσή τους, έχοντας λόγο.
Η διαχείριση απορριμμάτων δεν είναι θέμα τοπικής εμβέλειας.
Οι Δημοτικές και Νομαρχιακές αρχές έχουν υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του νομού να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βρούνε ορθές και βιώσιμες λύσεις για το κοινό όφελος ολόκληρης της Χαλκιδικής.
Εμείς οι Ενεργοί Πολίτες του δήμου Σταγείρων-Ακάνθου δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε ενεργά κάθε προσπάθεια για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κατερίνα Ιγγλέζη τηλ: 6973 247420, Θανάσης Κρομμύδας τηλ: 6977 933038


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ
http://kinisipoliton.wordpress.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη