17 Ιουλ 2009

Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ;


Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας τους, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για τη "μισθωτή εφεδρεία". Οι στάσεις εργασίας έχουν ως αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα το πρόγραμμα των δρομολογίων εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου. Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα...
Η "μισθωτή εφεδρεία" προβλέπει για όσους είναι πάνω από 50 χρονών την παραμονή τους στο σπίτι και την... καταβολή του 50% του μισθού τους από τον ΟΣΕ και του άλλου 50% από τον ΟΑΕΔ για όσα χρόνια χρειάζονται μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Προβλέπει ακόμα την καταβολή πλήρους εφάπαξ.
Γιατί λοιπόν αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΕΣΕ;
Η απάντηση είναι απλή.Η "μισθωτή εφεδρεία" ΔΕΝ προβλέπει την πληρωμή υπερωριών (εικονικών τις περισσότερες φορές), την αποζημίωση για εργασία τα Σαββατοκύριακα και κάθε λογής επιπλέον απολαβές που έχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ (όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ).
Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ αντιδρούν γιατί θα χάσουν τη μαρμίτα. Θα χάσουν όλα όσα χρήματα έβαζαν στην τσέπη τους ΧΩΡΙΣ να τα δουλεύουν, ή τουλάχιστον χωρίς να ανταποκρίνονται στην εργασία που έκαναν.
Γι' αυτό αντιδρούν και γι' αυτό θα έχουν την κοινωνία απέναντί τους.
http://politikiprotasi.blogspot.com/
σ.σ. Photo: Desiro DMU, by Dimitris G.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη