21 Ιουλ 2009

Ο "κόκκινος χρυσός" ανοίγει προοπτικές στη Βόρεια Ελλάδα


Νέα προοπτική στην αγροτική παραγωγή της Βόρειας Ελλάδας έρχονται να προσφέρουν οι επενδύσεις τριών ελληνικών εταιρειών στην παραγωγή χυμού ροδιού μέσα από ισάριθμα προγράμματα συμμετοχικής συμβολαιακής γεωργίας.
Ο "κόκκινος χρυσός", όπως τον αποκαλούν οι ειδικοί της διατροφής, που διακρίνεται για την υψηλή διατροφική αξία και, ειδικότερα, τις πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο περιζήτητα διατροφικά προϊόντα στο άμεσο μέλλον- δεδομένης και της αυξανόμενης ζήτησης που παρουσιάζουν στην αγορά τα... "έξυπνα" και υγιεινά τρόφιμα και ποτά.
Παράλληλα, η καλλιέργεια ροδιού έρχεται να δώσει μια εξαιρετική και ιδιαίτερα προσοδοφόρα εναλλακτική στους παραγωγούς της, αφού μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε άγονα μειονεκτικά χωράφια όσο και σε πρώην καπνοχώραφα.
Με αυτό το σκεπτικό και λαμβάνοντας, προφανώς, υπόψη τις ευοίωνες προοπτικές του χυμού από ρόδι τρεις ελληνικές επιχειρήσεις, κόντρα στην αρνητική για νέες επενδύσεις οικονομική συγκυρία, δρομολογούν επενδυτικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας: Η Thessa, η Ρόδι Ελλάς και η Ομάδα Παραγωγών "Άγιος Αθανάσιος" Δράμας προχωρούν στη δημιουργία των κατάλληλων παραγωγικών εγκαταστάσεων. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι οι επενδύσεις αυτές πλαισιώνονται με ισάριθμα προγράμματα συμμετοχικής συμβολαιακής γεωργίας, που προσφέρουν ασφάλεια και σταθερό εισόδημα στον παραγωγό.

Ωραίο και αισιόδοξο θέμα από το http://www.agronews.gr/content/view/49404/200/lang,el/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη