26 Ιουλ 2009

Στο Μεταίχμιο μεταξύ μαλακίας και προδοσίας

Του Σπύρου Χατζάρα

Όταν το μαγαζί της Μάνιας ,του Σόρος, της Αμερικάνικης πρεσβείας, του Ιού της Κυριακής και του agente (της Χάγης) Μίχα, «ξεσκίζεται» να προβάλει το μυθιστόρημα «του 58χρονου πεζογράφου Βασίλη Γκουρογιάννη», τα πράγματα εξηγούνται από μόνα τους.
« Έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων κυρίως από ακροδεξιά έντυπα», λέει το μαγαζί του Σόρος, που καταγγέλλει την «πατριδοκαπηλία».
Αφού οι μίσθαρνοι δεν έχουν πατρίδα, τι τους νοιάζει;
Το μυθιστόρημά παίρνει αφορμή από το βιβλίο Ιστορίας της έκτης Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση. (Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια)
Να δούμε όμως τι λέει ο συγγραφέας...

«Χωρίς να ακυρώνει το ιστορικό περιβάλλον της εποχής, θέτει το ερώτημα τι πρέπει να ξεχάσουμε και τι πρέπει να θυμόμαστε».



Να ξεχάσουμε;



Ερώτηση του υπαλλήλου της Μάνιας:Στο βιβλίο σας ανατρέπεται η κυρίαρχη άποψη ότι η χούντα του Ιωαννίδη ενήργησε προδοτικά για την Κύπρο;



Απάντηση: «Μακάρι ο Ιωαννίδης και οι περί αυτόν να ήταν ικανοί πνευματικώς να διαπράξουν προδοσία. Πιστεύω ότι η προδοσία θα είχε πολύ μικρότερες συνέπειες από την ανοησία που επέδειξαν, και λέω ανοησία λίαν επιεικώς, ενώ η πραγματική λέξη που την αποδίδει είναι "μαλακία"».



-Να ξεχάσουμε επομένως την προδοΣία και τον Κίσινγκερ;

(Για αυτό σας δίνουν μεροκάματο κ. Γκουρογιάννη!)



Ερώτηση του υπαλλήλου της Μάνιας: Το μυθιστόρημά σας έχει ένα υπαρξιακό στίγμα, πέρα από εθνικά σύνορα και πατριωτικά συνθήματα;



Απάντηση: «Το πραγματολογικό υλικό μπορώ να το θεωρήσω σαν έναν διάδρομο απογείωσης, από τον οποίο το μυθιστόρημα απογειώνεται. Κι όταν πάρει το ύψος του, εκεί ακριβώς δείχνει να είναι ένα μυθιστόρημα για την περιπέτεια του ανθρώπου, για κάθε πόλεμο και για κάθε Κύπρο».



Ο «άνθρωπός» σας κ. Γκουρογιάννη, χωρίς έθνος και πατριωτικά αισθήματα είναι μια κουραδομηχανή με πιστωτική κάρτα.



Ερώτηση του υπαλλήλου της Μάνιας: Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Σε ποιο βαθμό είμαστε ακόμη όμηροι παρεξηγήσεων και παρανοήσεων αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα;



Απάντηση: «Υπάρχουν οι ίδιες προλήψεις, η ίδια μονομέρεια αντιμετώπισης των πραγμάτων και δεν διαφαίνεται το θάρρος εκείνο που απαιτείται από λαό και ηγέτες να δώσουν τη λιγότερο οδυνηρή, αλλά την αναπόφευκτα οδυνηρή λύση». «Πάντως η Ελλάδα, κατά το μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, επιθυμούσε να ψηφιστεί το Σχέδιο Ανάν, για να δοθεί ένα τέλος, πιστεύοντας στη δυναμική των Ελληνοκυπρίων που γρήγορα θα υπερκάλυπταν τα δυσμενή και επώδυνα σημεία του σχεδίου».



Ο «Παραμυθογιάννης», που πίστευε στην «δυναμική», όπως και ο Γιώργος Σαλαμαλέκουμ, εδώ τα λέει ξεκάθαρα!!!!



Αλλά λέει και «ψεμματάκια».



Παρά των ορυμαγδό προπαγάνδας το 62% των ελλήνων ήταν κατά του σχεδίου Ανάν. Το «μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης» ήταν η Ντόρα, ο Γιώργός (Σαλαμαλέκουμ), η αμερικανική πρεσβεία, η USAID, ο Αβρούρης με τον Πανταγιά,οι εργολάβοι ,η μαφία, η ΜΚΟ «ο καλός δουλέμπορας», και «ο θίασος των Εφιαλτών».



«Προλήψεις», « μονομέρεια» , και έλλειψη θάρρους να ξεπουλήσουν την πατρίδα τους βλέπει ο «εφιαλτικός καλλιτέχνης».



Το παραμύθι του κ. Βασίλη Γκουρογιάννη δεν μας ενδιαφέρει και δεν θα το διαβάσουμε.Διαβάσαμε όμως τη συνέντευξη του που είναι «η επιτομή του εθνομηδενισμού και της προδοσίας».



Έχουμε όμως μια φιλική συμβουλή προς τον εφιαλτάκο που έχει και χορηγό και εκδότη. Να μη τολμήση να ξαναπιάσει στο στόμα του (που δεν ξέρουμε τι σκατά βάζει) τα ονόματα ηρώων όπως ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο Παύλος Κουρούπης, του Σωτήρη Σταυριανάκου, και του Λευτέρη Χανδρινού, που πολέμησαν για την πατρίδα.



Υγ. Άει στον Σόρος και τον «πράσινο διάολο» κ. Βασίλη Γκουρογιάννη

0 σχόλια

Οι βετεράνοι Τούρκοι του Αττίλα θυμούνται....

Οι Τούρκοι παραδέχονται τη μαχητική ικανότητα των συγκροτημένων ελληνικών μονάδων, όπως η ΕΛΔΥΚ, οι καταδρομείς και κάποια τάγματα της Εθνοφρουράς. Ενα από αυτά είναι το 336 Τ.Ε., που διέσωσε τη Λευκωσία, με επικεφαλής τον Ελλαδίτη ταγματάρχη Δημήτρη Αλευρομάγειρο, που επέδειξε εξαίρετη γενναιότητα και αυτοθυσία».


από Ελευθεροτυπία 25/07/2009

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη