23 Ιουλ 2009

Σκληρές και άδικες ανακοινώσεις εναντίον ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗ

Η βιομηχανία ΑΛΦΑ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΒΕΕ στην οποία έγινε το δυστύχημα, είναι -κατά τους Κοζανίτες- υποδειγματική και "το καμάρι της Κοζάνης". Συνεπώς, μήπως οι φίλοι μας στο Κ.Κ.Ε. βιάστηκαν να εκδώσουν μια τόσο σκληρή ανακοίνωση μίσους, εναντίον ενός εργοδότη, μόνο και μόνο επειδή είναι βιομήχανος (και δίνει δουλειά στον κόσμο); Οι φίλοι μας από την Κοζάνη, καμαρώνουν για τη βιομηχανία, το Κ.Κ.Ε. βλέπει "μεσαίωνα". Ας μιλήσουν οι αναγνώστες στα σχόλια, να καταλάβουμε κι εμείς:
K.K.E.
"Καταγγέλλουμε το εργοδοτικό έγκλημα μαζικών διαστάσεων στην ΑΛΦΑ, επιχείρηση - γκέτο στην Κοζάνη.Οι απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς στην επιχείρηση ΑΛΦΑ, όπως και σε χιλιάδες παρόμοιες επιχειρήσεις, δεν... έχουν μόνο τη σφραγίδα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, αλλά και της πολιτικής των αστικών κυβερνητικών κομμάτων, της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χθες. Έχουν τη στήριξη και των εργοδοτικών συνδικαλιστών. Επιβεβαιώνεται ότι οι θυσίες, που υφίστανται οι εργαζόμενοι στο καθεστώς της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις θυσίες του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των οικονομικών στηριγμάτων της. Απαιτείται ενιαίος και συντονισμένος ταξικός αγώνας όλων των εργαζομένων"


ΣΥΡΙΖΑ
"Η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει με θυσίες στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους την ανεξέλεγκτη ασυδοσία των εργοδοτών και τη παραβίαση εκ μέρους τους στοιχειωδών κανόνων της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, καθώς επίσης και την ανυπαρξία ή υπονόμευση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές και τη Δικαιοσύνη να αναζητήσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εργατικού ατυχήματος και να καταλογιστούν οι ευθύνες όσων τις έχουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη