22 Ιουλ 2009

ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Επιχειρείται διοικητικό πραξικόπημα με λάφυρο προμήθειες δεκάδων εκ.€

ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Η συνδικαλιστική καμόρα, που ελέγχει τα συνδικαλιστικά πράγματα στο χώρο των τραπεζών πάνω από 20χρόνια, επιχειρεί εν μέσω θέρους συνδικαλιστικό πραξικόπημα στο Ταμείο Υγείας των εργαζομένων σε Μεγάλη Τράπεζα.

Συγκεκριμένα προσπαθούν να εξωθήσουν σε παραίτηση ή και να καθαιρέσουν ακόμα, τον πρόεδρο του Ταμείου προκειμένου να προωθήσουν στη θέση του... άλλον εκλεχτό τους χωρίς καμία εμφανή αιτιολογία, τη στιγμή μάλιστα που ο νυν πρόεδρος έχει εκδηλώσει τη πρόθεσή του να αποχωρήσει τέλος του έτους συνταξιοδοτούμενος.

Οι μεθοδεύσεις που ακολουθούνται και η αδημονία τους να ελέγξουν άμεσα το Ταμείο είναι πέρα για πέρα ύποπτες αν λάβουμε υπόψη μας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να ληφθούν κάποιες σοβαρές αποφάσεις που ενδεχόμενα να βάλουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ταμείου και των ασφαλισμένων του.

Συγκεκριμένα πρόκειται να επαναδιαπραγμευτούν συμβάσεις με εταιρίες παροχής ιατρικών υπηρεσιών και μηχανολογικού εξοπλισμού αξίας πολλών εκατομμυρίων € και κάποιοι άρχισαν ήδη να τροχίζουν τα …πιρούνια τους. (Το Ταμείο αυτό έχει ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 75 εκ.€ .) Είναι πολλά τα λεφτά και ο πρόεδρος αυτή τη στιγμή αποτελεί εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους.

Ποιοι όμως αποτελούν την πράσινη παρακρατική αυτή ομάδα; Οι εργαζόμενοι στη Μεγάλη αυτή Τράπεζα τους γνωρίζουν πολύ καλά γιατί δεν υπάρχει αλητεία που οι συγκεκριμένοι δεν έχουν διαπράξει όλα τα χρόνια της δραστηριότητάς τους: από καλπονοθείες στις εκλογές, νεποτισμό, ωμές παρεμβάσεις στη διοίκηση της τράπεζας, τηλεφωνικές υποκλοπές μέχρι πόλεμο εξόντωσης συναδέλφων τους, ακόμα και ομοϊδεατών τους που δεν προσκύνησαν τις παρακρατικές λογικές των ηγετίσκων(γιατί το φασιστικό αυτό φίδι έχει πολλά κεφάλια….) Η παρακρατική αυτή ομάδα, αποτελείται από μπουμπούκια που απαξιώνουν το θεσμό του συνδικαλισμού τον οποίον χρησιμοποιούν τα ίδια πρόσωπα δεκαετίες τώρα, για ίδιον όφελος:

άτομα μειωμένης ηθικής αντίστασης, που προτάσσοντας τη κομματική τους ταυτότητα , λειτουργούν από τα παρασκήνιο γιατί έχουν μάθει να ‘δοξάζονται κρυπτόμενοι και εξευτελίζονται εμφανιζόμενοι’ …..
αποτυχημένοι πολιτευτές με ένοχο συνδικαλιστικό και πολιτικό παρελθόν που σήμερα είναι αργόμισθοι θαμώνες στα πρωινάδικα της τηλεόρασης ενώ πληρώνονται από τη τράπεζα χωρίς να προσφέρουν κανένα έργο…..
δήθεν σοσιαλιστές που με επίφαση θολές διακηρύξεις δόμησαν στο συνδικαλιστικό χώρο ένα παρακρατικό-παρεοκρατικό σύστημα εξουσίας προς όφελος των ιδίων και της στενής τους παρέας…
επίορκοι πολυθεσίτες ‘συνδικαλιστές’ με παχυλές αμοιβές,που ξεπουλάνε ασύστολα τα εργατικά δικαιώματα υπηρετώντας πιστά εργοδοσία και συμφέροντα με αντάλλαγμα τη πλούσια ζωή που τους εξασφαλίζει η διαπλοκή τους…
Όλοι αυτοί ευνούχισαν τα συνδικάτα και οδηγούν στη χρεοκοπία τα Ασφαλιστικά Ταμεία ακυρώνοντας το ασφαλιστικό μέλλον εργαζόμενων και συνταξιούχων και χρησιμοποιούν την εξουσία που διαθέτουν- με λογικές και πρακτικές ‘παράγκας’ - για τις δικές τους μακροπρόθεσμες αλλά κυρίως βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις. Δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον του Ταμείου Υγείας, ούτε η τύχη των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους, παρά μόνο η διατήρηση των κεκτημένων τους από την άσκηση του παρασιτικού αυτού συνδικαλισμού. Είναι άτομα που έχουν προωθηθεί από παρασυνδικαλιστικές ομάδες και με τις καθεστωτικές τους αντιλήψεις και πρακτικές και με μοναδικό τους προσόν τη κομματική τους ταυτότητα, προήγαγαν την μετριοκρατία και την αναξιοκρατία για τους εαυτούς τους και τη παρέα τους…

Αυτοί οι ίδιοι, δημιούργησαν και συντηρούν χρόνια τώρα ένα νοσηρό σύστημα με χαρακτηριστικά γνωρίσματα και δομή παρακράτους, που λειτουργεί σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων, παραβιάζοντας κάθε ηθικό κανόνα αλέθοντας ανθρώπους και συνειδήσεις. Τα άτομα αυτά μολύνουν τον αέρα που αναπνέουν οι υγιείς εργαζόμενοι που παλεύουν καθημερινά για ένα μισθό πείνας ενώ γύρω τους χορεύουν τα εκατομμύρια … Τα όσα συμβαίνουν στο Ταμείο Υγείας των εργαζομένων στη μεγάλη αυτή τράπεζα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για το συνδικαλιστικό παρακράτος και που κάποια στιγμή πρέπει να πάρει θέση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ(η οποία έχει ενημερωθεί σχετικά).

Και μένει να αποδειχθεί πλέον αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής της προοπτικής, επιθυμεί να βασίζεται σε παλιά και μολυσματικά υλικά που στη προκειμένη περίπτωση είναι τα λαμόγια του συνδικαλισμού που εξέθρεψε στους κόλπους της…
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη