28 Ιουλ 2009

O Απόλλων Καλαμαριάς, ο Διαμαντής Μασούτης και ο ..Αλέξης Κούγιας

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που απορρέουν από την περασμένη σεζόν, διατηρούν το αδιέξοδο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σε σημείο που οι διοικούντες να προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναστολή λειτουργίας της ΠΑΕ. Απόφαση που αναμένεται να επισημοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών. Διατηρείται, ακόμη, η σκέψη να δρομολογηθεί διαδικασία συγχώνευσης με τον Θερμαϊκό Θέρμης και η ομάδα που θα προκύψει από τούτη θα δηλωθεί για το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Εφόσον τελεστούν τα παραπάνω, η θέση του Απόλλωνα στο καινούργιο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής πιθανότατα θα καλυφθεί από... τη Ρόδο που στις αρχές Ιουλίου έχασε την άνοδο για τη δεύτερη τη τάξει εγχώρια κατηγορία στον αγώνα μπαράζ που έδωσε με τον Παναιτωλικό.
Στις διαδικασίες συγχώνευσης, προσφέρθηκε να βοηθήσει και ο Αλέξης Κούγιας !

Μπροστά στο φάσμα της πτώσης στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η παραμονή στη Β' Εθνική λόγω χρεών (οφειλές σε προσφυγές, εξασφάλιση πιστοποιητικού για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα κι άλλα συσσωρευμάνα χρέη) μοιάζει από δύσκολη ως απίθανη και ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τους "Πόντιους".

Σε αυτό το πλαίσιο, το σενάριο που κυλοφόρησε έντονα τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και δεν διαψεύστηκε (ούτε επιβεβαιώθηκε) από την πλευρά του Απόλλωνα, θέλει το κοκκινόμαυρο σωματείο να προσανατολίζεται σε απορρόφηση του γείτονα κι επίσης προβληματικού Θερμαϊκού, για να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συμμετοχή της στη Γ' Εθνική και να διεκδικήσει εκ νέου την άνοδο στη Β' κατηγορία.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως προπονητής θα παραμείνει ο Τζο Παλατσίδης, που γνωρίζει την κατηγορία κι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό. Τις διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο αυτό (αγορά ΑΦΜ του Θερμαϊκού, στα πρότυπα Εθνικού/Ολυμπιακού Βόλου,Δόξας Δράμας), έχει αναλάβει ο Τάκης Τομπουλίδης, ωστόσο υπάρχει ένα αναπάντητο ερώτημα:
Τι θα γίνει αν αποφασιστεί από τη διοίκηση του Θερμαϊκού να πωληθεί η ομάδα στον Διαμαντή Μασούτη; Θα δεχτεί τη συγχώνευση με τον Απόλλωνα κι αν ναι, θα παραμείνει στην ομάδα; Οι εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.
Πηγές: mikriliga.com, tilespor.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη