10 Ιουλ 2009

O Ψωμιάδης για την εξωτερική περιφερειακή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/7/2009
Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ:
«ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ»
«Δεν έγινε ο απαραίτητος διάλογος. Εμείς, ως διοίκηση της Νομαρχίας, τετελεσμένες αποφάσεις δεν δεχόμαστε» τόνισε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης για το θέμα της εξωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, το οποίο συζητήθηκε στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ψωμιάδης δεσμεύτηκε ότι όταν... έρθει το θέμα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε δημόσια διαβούλευση. «Εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών» είπε και πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα.
Ο κ. Ψωμιάδης κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για τα «δύσκολα σημεία» προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. «Υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αλλά το θέμα είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση και να βγούμε ενωμένοι από δω μέσα» υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης. «Σε τέτοια έργα δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Κάθε μεγάλη παρέμβαση και επένδυση χρειάζεται τη συναίνεση των πολιτών», συμπλήρωσε.
«Δεν πρέπει να μηδενίζουμε το έργο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη όλης της Βόρειας Ελλάδας με την επιτυχημένη υλοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα Αλεξανδρούπολης-Ηγουμενίτσας» είπε ο Νομάρχης, τονίζοντας ενώπιον κατοίκων, εκπροσώπων φορέων και δημάρχων ότι το συγκεκριμένο έργο της εξωτερικής περιφερειακής «επιβάλλεται να γίνει, κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητά του, καθώς θα λύσει πολλά προβλήματα».
Ο κ. Ψωμιάδης θύμισε ότι στην περίπτωση της υποθαλάσσιας αρτηρίας η Νομαρχία ήταν ο μοναδικός φορέας που είχε εκφράσει την αντίθεσή της. «Κανένα έργο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς επαρκή δημόσιο διάλογο. Είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και στους κατοίκους. Σεβασμός στους πολίτες, ας μην απαξιώνουμε τις τοπικές κοινωνίες» επισήμανε για μία ακόμη φορά ο Νομάρχης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία υπόνοια για εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα από το έργο της εξωτερικής περιφερειακής οδού.

Γραφείο Τύπου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη