10 Αυγ 2009

Ποιος θα αναλάβει το νέο «Υπερυπουργείο» ;

Την ανασύσταση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης προωθεί ο πρωθυπουργός, με στόχο το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις στον σκληρό πυρήνα του κράτους.


Όπως σημειώνει το Βήμα της Κυριακής, πρόκειται για ένα «υπερυπουργείο», το οποίο θα συντονίζει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, θα ελέγχει τις δαπάνες των δημόσιων φορέων σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την πολιτική προσωπικού.



Υπό την ευθύνη του γραμματέα της κυβέρνησης έχει ήδη τεθεί η διαδικασία της μείωσης των οργανισμών και η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων.



Στα συρτάρια της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης υπάρχουν εισηγήσεις και μελέτες για την αναμόρφωση των οργανισμών όλων των υπουργείων.

Βάσει του σχεδίου νόμου που καταρτίστηκε, όλοι οι υπουργοί υποχρεούνται να καταρτίζουν σχέδια δράσης. Αυτά ορίζονται ως μια «κατ’ εξοχήν πολιτική διαδικασία συντονισμού των υπουργείων, με γνώμονα την ταχύτερη, πληρέστερη και συνεπέστερη εναρμόνιση των δράσεών τους με το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης».

ΠΗΓΉ:http://www.antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη