11 Αυγ 2009

Κοινοβουλευτική υποκρισία και δουλεμπόριο

Η κοινοβουλευτική υποκρισία είναι παλιά απεχθής “τέχνη” που ευδοκιμεί στις “δημοκρατίες” σαν τη δική μας και ύπουλα κατατρώγει τα θεμέλια του έθνους. Σχεδόν εξ ορισμού, 'κοινοβουλευτισμός' στη χώρα μας σημαίνει υποκρισία.
Οι βουλευτές παίρνουν γραμμή από τον αρχηγό τους να θεωρούν το άσπρο ως μαύρο και τανάπαλιν, αν αυτό νομίζουν ότι συμφέρει το κόμμα τους.
Πεπεισμένοι ότι οι οπαδοί τους δε διαθέτουν ούτε μνήμη, ούτε κρίση, οι εθνοπατέρες προκαλούν καθημερινά το... νοήμονα και ελευθέρας βοσκής πολίτη, η μεν αντιπολίτευση με τα “όχι σε όλα”, η δε συμπολίτευση με τα “ναι σε όλα”, ακόμη κι αν πρόκειται τα τυφλά ‘όχι’ ή τα ‘ναι’ τους να βλάψουν ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον της χώρας. Για τέτοιο κοινοβουλευτικό εκφυλισμό και υποκρισία μιλάμε, πλην βεβαίως ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα… Αυτούσια η αντικειμενική αλήθεια σπάνια ακούγεται στις αγορεύσεις της Βουλής, αφού οι έννοιες διαστρεβλώνονται μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του κομματικού και ατομικού συμφέροντος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη