21 Αυγ 2009

Επιστροφή του Θ.Ηλιόπουλου στις φυλακές μετά τις εξετάσεις στο Αττικό Νοσοκομείο

Αυθημερόν επέστρεψε, σύμφωνα με αναφορές επιτροπών αλληλεγγύης, ο απεργός πείνας Θοδωρής Ηλιόπουλος στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από... εξετάσεις στο Αττικό Νοσοκομείο.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Θ.Ηλιόπουλος οδηγήθηκε για εξετάσεις στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με το δίκτυο εναλλακτικής ενημέρωσης Ιndymedia, μετά τις εξετάσεις ο επί 42 ημέρες απεργός πείνας επέστρεψε στο νοσοκομείο των φυλακών.
Ο Θ.Ηλιόπουλος κάνει απεργία πείνας τις τελευταίες 42 ημέρες, ευρισκόμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού έπειτα από τα επεισόδια στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εκδήλωση συμπαράστασης συγκρατούμενοί του προχωρούν σποραδικά σε αποχή συσσιτίου.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι αστήρικτες και βασίζονται μόνο σε μαρτυρίες ανδρών των ΜΑΤ.
Το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί τον κρατούμενο ζητώντας την επίσπευση της μεταγωγής του σε κρατικό νοσοκομείο.
«Η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου είναι σε εξαιρετικά κρίσιμο και επισφαλές σημείο» ανέφερε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσας, επικαλούμενος τις ιατρικές γνωματεύσεις και των γιατρών της φυλακής και γιατρού που τον συνόδευε, ενώ ζήτησε την «άμεση αποφυλάκισή του».
Την Τετάρτη, ο τομέας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «οι εξελίξεις στο θέμα της υγείας του απεργού πείνας Θ.Ηλιόπουλου φαίνεται να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες και απαιτούν να δοθεί άμεση λύση».
Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1044212&lngDtrID=244
διαβάστε επίσης:
http://gianniotis.blogspot.com/2009/08/blog-post_9848.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη