6 Αυγ 2009

Αίσθημα φόβου εκπέμπει η αλλαγή Γ.Ε.Ε.Θ.Α.


Δελτίο Τύπου των Δημοκρατικών
ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Η αιφνίδια & πρόωρη αντικατάσταση του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., Στρατηγού Δ. Γράψα, εν μέσω κλίματος εντάσεως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο δημιουργούν οι απειλές και προκλήσεις από πλευράς της Άγκυρας και η διαρκής αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, στέλνει λάθος μήνυμα τόσο στην Τουρκία όσο και... στη διεθνή κοινότητα.

Με την κίνηση αυτή, στην πραγματικότητα, η ελληνική πλευρά εκπέμπει αίσθηση αστάθειας, ανασφάλειας και φόβου, κάτι που ασφαλώς θα οδηγήσει όχι σε αποκλιμάκωση αλλά, απεναντίας, σε κλιμάκωση και αποθράσυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

Η διοίκηση και διάρθρωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αποτελούν αυστηρώς εσωτερικό ζήτημα της χώρας μας και ρυθμίζονται από την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία σύμφωνα με τους κανόνες και τη νομοθεσία της πολιτείας. Αυτό πραγματοποιείται με εσωτερικά κριτήρια λειτουργικότητας, ευρυθμίας, τηρήσεως της επετηρίδας, αξιοκρατίας, μαχιμότητας και προσαρμογής στα εκάστοτε γεωστρατηγικά δεδομένα.

Υποδείξεις τρίτων, επικοινωνιακές σκοπιμότητες, κομματικές ισσοροπίες και μικροπολιτικές πρακτικές είναι αδιανόητες στον ευαίσθητο χώρο της εθνικής άμυνας. Ακόμη πιο αδιανόητη είναι η προσαρμογή σε πιέσεις έξωθεν υπό το κράτος πραγματικών ή υποτιθέμενων απειλών, γεγονός το οποίο συνιστά ωμή παρέμβαση στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και πορεία προς την φινλανδοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής.

Με σεβασμό,
Γιάννης Γιαννούτσικος
Συντονιστής Ομάδος Επικοινωνίας των Δημοκρατικών.

Πνευματικά δικαιώματα φωτο: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη