11 Αυγ 2009

Συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : «ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ -ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ»

«Μακριά τα χέρια από τον πρόεδρο και κομμένα τα παιχνίδια σε βάρος του» δηλώνει ο πρώην βουλευτής

Να η αλήθεια: ο ΓΠ δεν ήξερε για την πρόταση Κ Καραμανλή στον Πρόεδρο, γιατί αρνούνταν ραντεβού μαζί του!! Όλο καλά θα τα πούμε απαντούσε αόριστα!! Έκανε και από πάνω τον έξυπνο στον Πρόεδρο όταν συναντήθηκαν τις 15 Δεκεμβρίου «γιατί δέχτηκες»;

Ο βασικός λόγος άρνησης του ήταν γιατί... ο Κ Παπούλιας ανήκε στο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και είχε υπογράψει δεκάδες κείμενα ενάντια στην εξωτερική πολιτική Γ Παπανδρέου –Κ Σημίτη

Να και η ανακολουθία έργων και λόγων!!

Συνεδρίαση της Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Ξενοδοχείο "Divani Caravel", 10 Μαΐου 2006

Oμιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κινήματος για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Δέκατος άξονας. Aποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής
Η πρόταση που κάναμε το 1997 για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, διατηρεί την επικαιρότητά της. Η εκλογή του αρχηγού του κράτους που έχει ρυθμιστικές μόνο αρμοδιότητες - και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι - δεν συνιστά επαρκή λόγο για την πρόωρη λήξη της θητείας της Βουλής και τη διακοπή του κυβερνητικού έργου.
Είχαμε κάνει αρκετές προτάσεις, αναζητήσαμε πολλές λύσεις αλλά το ζήτημα παρέμεινε ανοιχτό.
Προτείνω ως πιο καθαρή λύση να συζητήσουμε την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής με την άμεση εκλογή του. Ξέρω ότι, υπάρχουν πολλές παραλλαγές πάνω στο ζήτημα αυτό, και είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητήσουμε.

Ο Γ Παπανδρέου συνάντησε τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια λίγο πριν την εκλογή του από την Βουλή τις 15 Δεκεμβρίου του 2004 στην Χαριλάου Τρικούπη βγαίνοντας ο Πρόεδρος δήλωσε φανερά εκνευρισμένος: « τα είπαμε και ελπίζω να μην είναι η τελευταία φορά….» Αυτό το είδαμε όλοι στην τηλεόραση άσχετα αν θάφτηκε με ισχυρές παρεμβάσεις από τις εφημερίδες……..

Σημείωση Αργύρη Σιδέρη: Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μια και έξω βγάλτε τις μάσκες σας ξέρουμε από όλες τις πάντες και μην τολμήστε διάψευση!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη