Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

17 Αυγ 2009

Ο Κωστας Γείτονας Βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ;


Και αφού σύμπασα η Ελληνική κοινή γνώμη έψαχνε στα διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων τα καλυτέρα ποσοστά για την καρατόμηση του Κώστα Γείτονα ήρθε η έκπληξη και χάθηκε το… άχαστο.

Άρχιζαν λέει εκεί στο ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζουν τον Χριστοφοράκο ως συκοφάντη, και αρνήθηκαν να καρατομήσουν τον Κώστα Γείτονα προς μεγάλη ικανοποίηση των διεθνών εταιρειών στοιχημάτων που είδαν τα κέρδη τους να απογειώνονται και…

προς μεγάλη έκπληξη της στήλης που είχε προτείνει αυτή την στρατηγική έναντι του Χριστοφοράκου -ΑΠΟ-ΤΗΝ-ΑΡΧΗ-ΤΟΥ-ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ και τώρα δικαιώνεται.

Η στήλη ακόμη, είχε ακούσει “αποκλειστικές πληροφορίες” ότι το παιχνίδι είναι «στημένο» και ότι ο Κώστας Γείτονας είναι ποιο κοντά “στου Παπανδρέου” από ότι οι υπόλοιποι. Έτσι απόφυγε το στοιχηματισμό και σώθηκε από τον κουβά.

Είναι “Απλοϊκή” αλήθεια όμως, ότι από τους υπόλοιπους συντρόφους που λοιδορήθηκαν και διώχθηκαν κλοτσηδόν, ο Κώστας Γείτονας πήρε την «σωστή στροφή» εγκαίρως. Οι υπόλοιποι που άργησαν να βρουν την στροφή που χάνει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μια 6ετία, φορτωθήκαν εκλογικές ήττες, κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, διώχθηκαν κλοτσηδόν ενώ χρεώθηκαν τη χειρότερη κατηγορία που υπάρχει στο Κίνημα.

Ήταν όλοι τους «του Σημίτη». Σαν κίτρινο αστέρι στο πέτο.


Η πιο μεγάλη αλήθεια είναι όμως ότι ο αξιολογότατος και καθόλα συμπαθής σύντροφος Κώστας Γείτονας (που ελπίζουμε να συγχωρέσει τις υπερβολές που γραφούμε εδώ περά για να αναδείξουμε το θέμα μας) αποτελεί ήδη βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ και θα πεταχτεί από το «πράσινο αερόστατο» αν αποδεχτεί ότι χάνει ύψος στις δημοσκοπήσεις. Η ποιοτική διάφορα είναι ότι ακόμη κρατιέται πάνω στο αερόστατο μέχρι νεωτέρας και ως καλή δικαιολογία-αποκούμπι για -όταν και αν- χάσουμε ύψος.

Δεν πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής στην αντιμετώπιση του Κ. Γειτονα αλλά για πεντακάθαρη περιγραφή του τρόπου που το σύστημα Ηγεσίας χρησιμοποίει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μια ματια στις κυριακάτικες εφημερίδες θα σας πείσει.

Άλλους τους πετά αμέσως και άλλους τους κρατά για αργότερα… αναλόγως του πρότερου Βίου τους και της συγκυρίας.

Ενίοτε κάποιοι πηδούν μονοί τους επιλέγοντας να μην χρησιμοποιηθούν καθόλου. Περίπτωση Βερελή.

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από την ρομαντική του εποχή -που αρκούσαν δυο ματιές για να ειπωθούν χιλιάδες λόγια μεταξύ συντρόφων- στην απολιτικ εποχή της «μη συντροφικότητας» και της «αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού».

και είναι λοιπόν να μην σου τύχει.

Όλα καλά.

Γιάννης Παπαϊωάννου

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη