20 Αυγ 2009

Ξεκινά η μεταφορά υπηρεσιών στο νέο δημαρχεέιο Θεσσαλονίκης


Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του νέου δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, καθώς μέσα στο προσεχές διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών από το παλαιό κτίριο της Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Καζαντζίδη, ο σχετικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε, με συνολικό προϋπολογισμό 260.000 ευρώ, έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλέον άνοιξε ο δρόμος για την άμεση μεταφορά των υπηρεσιών του δήμου από το παλαιό στο νέο δημαρχείο.
Η μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών από το κτίριο του Καραβάν Σεράι, επί της οδού Βενιζέλου 45, αναμένεται να... διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, καθώς, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, οι σχετικές διαδικασίες θα γίνουν τμηματικά, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κόσμου.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2010
Παρότι οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους, η έναρξη λειτουργίας του νέου δημαρχείου υπολογίζεται για τις αρχές του 2010, καθώς απαιτούνται στο μεσοδιάστημα αφενός ο εξοπλισμός του νέου κτιρίου και αφετέρου μια σειρά δοκιμών για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας όλων των συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί σε αυτό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καρακωστάνογλου, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο νέο δημαρχιακό μέγαρο έχουν εγκατασταθεί τριακόσιοι ηλεκτρικοί πίνακες, οπότε και για τις σχετικές δοκιμές θα απαιτηθεί ο ανάλογος χρόνος.
Το υπόγειο πάρκιγκ των 853 θέσεων που κατασκευάστηκε στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Τσιρογιάννη δεν αποκλείεται να αρχίσει τη λειτουργία του λίγο νωρίτερα, με πιθανότερο χρονικό σημείο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πράσινο σε πέντε στρέμματα
Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του νέου δημαρχείου, στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων η δημιουργία ζωνών πρασίνου, συνολικής έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκος Παπαγιαννόπουλος, στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχιακού μεγάρου πρόκειται να τοποθετηθούν διακόσια νέα δέντρα, ως επί το πλείστον μανόλιες, ελιές, κέδροι, δαμασκηνιές και κυπαρίσσια. Παράλληλα, σύμφωνα να τον κ. Παπαγιαννόπουλο, ο σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει την τοποθέτηση 2.000 εδαφοκαλυπτικών θάμνων με πολύχρωμο φύλλωμα, καθώς και περίπου 10.000 εποχιακών λουλουδιών.
“Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του νέου δημαρχείου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα πρόκειται να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση στην περιοχή του νέου χλοοτάπητα, ενώ στο σύνολό τους οι σχετικές εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη”, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Πηγή δημοσιεύματος: εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=43309
Πηγή φωτο: http://img235.imageshack.us/img235/944/exo038hp.jpg
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη