25 Αυγ 2009

Τέτοια αρθρογραφία, θα τη ζήλευε κι η "ΕΞΟΡΜΗΣΗ"


Δανείζομαι τον τίτλο από το ομώνυμο άρθρο του περασμένου Σαββάτου στο «Βήμα» του κ. Σταύρου Ψυχάρη. Γιατί μόνο ως τραγική κωμωδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ του .
Ο διευθυντής του Βήματος Σταύρος Ψυχάρης, μετά από την κυκλοφοριακή πτώση της εφημερίδας του (το «Βήμα», μια εφημερίδα καθημερινή με τεράστια ιστορική διαδρομή, που όμως αποτελούσε και παλιά δόξα της Κυριακής, ξέπεσε να πουλά καθημερινά...8-9.000 φύλλα σε πανελλήνιο επίπεδο) δείχνει ότι έχει απολέσει το «δημοσιογραφικό γνώθι σ αυτόν».
Από την μια επιδεικνύει με κομπορρημοσύνη το νέο «πουλέν του», τον ... κ.Γ.Παπανδρέου, σε αντικατάσταση του παλαιού του, κ. Σημίτη ( θυμηθείτε τις περιβόητες επιστολές του) και από την άλλη έχοντας δεχτεί καίριο πλήγμα στον περιορισμό της δύναμης παρέμβασης του στα πολιτικά πράγματα της χώρας επί ΝΔ, δείχνει καθημερινά μια «αναμηρυκαστική» αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία που φθάνει στα όρια της ...τραγικής κωμωδίας.
Για την πρώτη περίπτωση , σχετικά με το νέο «πουλέν του», έγραφε προχθές Κυριακή (Το Βήμα 23/8/09) ότι :«Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ανέχεται μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο ή θα δώσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση(σ.σ το νέο πουλέν του που λέγαμε) την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει το πηδάλιο και να φέρει το βυθιζόμενο εθνικό σκάφος( sic !) σε πιο σίγουρο λιμάνι...».
Τέτοια ...αρθρογραφία (?)... θα την ζήλευε ακόμα και η πάλαι ποτέ ένδοξη κομματική ναυαρχίδα «Εξόρμηση».......
Διαβάστε περισσότερα στο Politis-gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη