6 Αυγ 2009

Μια πρόσληψη που προκάλεσε αντιδράσεις



Η αντιπολίτευση στο δ.σ. της ΕΑΣ καταψήφισε την απασχόληση στην Ένωση δικηγόρου συγγενικού προσώπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.
Τι καταγγέλλει το μέλος της διοίκησης κ. Γιώργος Τσίντζηρας
Στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής θα αποφασιστεί η πρόσληψη ή όχι και του δεύτερου δικηγόρου στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, μετά την... επικείμενη συνταξιοδότηση του νομικού συμβούλου της επιχείρησης κ. Σταύρου Μανίκα.

Μείζον ζήτημα

Βέβαια η πρόσληψη δικηγόρων στην Ένωση (ζήτημα που τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης) δεν θα αποτελούσε μείζον θέμα αν το πρόσωπο που προτάθηκε δεν ήταν ανιψιά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, αν είχε ενημερωθεί εγκαίρως η αντιπολίτευση για το κενό που δημιουργούνταν με την αποχώρηση του κ. Μανίκα και αν τα μέλη της δεν έκαναν λόγω για διαδικασίες που έγιναν χωρίς καμία διαφάνεια.
Τα όσα έγιναν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. προσπάθησε να μας μεταφέρει χθες ο κ. Γιώργος Τσίντζηρας, η ομάδα του οποίου, μετά και την σύγκληση του Σώματος την Παρασκευή, ετοιμάζεται να προβεί στην δημοσιοποίηση στον τοπικό Τύπο καταγγελίας των ενεργειών και των αποφάσεων της πλειοψηφίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίντζηρας επεσήμανε ότι τη Δευτέρα η πρόταση της πλειοψηφίας – και κατόπιν εισήγησης του αποχωρήσαντα νομικού συμβούλου - ήταν στη θέση του κ. Μανίκα να προσληφθούν στην ΕΑΣ δύο δικηγόροι.
«Πριν ακούσω τα ονόματα, εξέφρασα την άποψη πως μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί παρά να κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα κληθούμε να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα αν υπολογίσει κανείς ότι ο καθένας από αυτούς θα πληρώνεται με 1.200 ευρώ το μήνα για όχι για πλήρη απασχόληση αλλά για τα 2/3. Για την άποψή μου αυτή επιβεβαιώθηκα στη συνέχεια όταν άκουσα πως η μία δικηγόρος ήταν η Ελισάβετ Χατζηγάκη, ανιψιά του Υπουργού».
Το μέλος της μειοψηφίας αντέδρασε και όταν άκουσε τον πρόεδρο κ. Αχ. Λιούτα να παρουσιάζει δυο βιογραφικά, δεδομένου ότι δήλωσε άγνοια για την όλη διαδικασία. «Αν το ξέραμε κι εμείς θα ενημερώναμε και άλλα παιδιά που ενδιαφέρονταν για τη θέση για να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους».

Με πέντε ψήφους

Η πρόσληψη της κ. Χατζηγάκη εγκρίθηκε με πέντε ψήφους: των Αχ. Λιούτα, Κων. Βράντζα, Κώστα Μαράβα, Δημ. Ιακωβάκη και Κ. Κρανιά. Η αντιπολίτευση (Γ. Τσίντζηρας, Β. Δεληλίγκας και Ν. Κράβαρης ) καταψήφισαν την απόφαση, ενώ από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Βασ. Γεροδημόπουλος.
«Αμέσως μετά προτάθηκε κάποιος κ. Παπαβασιλείου για να καταλάβει τη δεύτερη θέση, ενώ ο κ. Βράντζας πρότεινε ένα τρίτο όνομα μια κ. Αλεστά. Προφανώς ήθελαν να έρθουν ίσα βάρκα, ίσα πανιά, να μην χαλάσουν το χατίρι σε κανέναν γι’ αυτό με την πρώτη ήθελαν να προσλάβουν δύο δικηγόρους» σημειώνει ο κ. Τσίντζηρας.
Στην ψηφοφορία που έγινε στη συνέχεια, ο κ. Παπαβασιλείου εξασφάλισε την ψήφο της πλειοψηφίας πλην του κ. Βράντζα ο οποίος ψήφισε (ήταν και ο μοναδικός) την πρόσληψη της κ. Αλεστά.
Επειδή λοιπόν καμία από τις δύο προτάσεις δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία θα ξανατεθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην οποία θα παραστεί και ο κ. Γεροδημόπουλος.

“Είπα να αναβληθεί”, αλλά...

Πάντως ο κ. Τσίντζηρας σχολιάζοντας (Ράδιο Πρωινός) τα όσα έγιναν στην προχθεσινή συνεδρίαση υπογράμμισε χαρακτηριστικά:
«Εγώ είπα ν’ αναβληθεί το θέμα, να ρωτήσουμε κι άλλους δικηγόρους μήπως θέλουν και ν’ αξιολογήσουμε τον καλύτερο, δεν ξέρω αν είναι δεξιός, κομμουνιστής, ή πασοκτζής δεν ξέρω. Αυτοί (οι δικηγόροι) αν θα παίρνουν και υποθέσεις (της ΕΑΣΤ) θα πληρώνονται, άλλα λεφτά! Μακάρι να ήταν μόνο τα 1.200 ευρώ, θα είναι πιο πολλά, θ’ αποδειχθεί το χρόνο πόσα θα δώσουμε, δεν μπορεί να είναι με 1.200 και να παίρνουν κι όλες τις υποθέσεις της ένωσης, αυτό είναι για γνωμάτευση, οι υποθέσεις θα είναι εκτός, όταν χειρίζονται μια υπόθεση θα πληρώνονται παραπάνω».

Αφροδίτη Νανάκη, Τρικαλινά Νέα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη