27 Αυγ 2009

ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ!


Ο βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Κωνσταντινίδης απαντά στις προκλητικές αναφορές -μέσα απο το διδακτορικό του!!!- του ''ΙΟΥ'' της Ελευθεροτυπίας Τάσου Κωστόπουλου, του υποψήφιου ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ (ακούς ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;)

''Σχετικά με όσα ειπώθηκαν από το δημοσιογράφο Τάσο Κωστόπουλο συντάκτη της στήλης Ιός της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στην ημερίδα με θέμα «Η αναδρομική επικαιρότητα της δεκαετίας του ΄40» ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης τόνισε τα εξής:

Η προσωπική μου θέση για το ζήτημα της ονομασίας της ΦΥΡΟΜ και των υπολοίπων θεμάτων που εγείρονται για δήθεν μειονότητες, γλώσσα, περιουσίες και άλλα ευτράπελα είναι

γνωστή και εκπεφρασμένη στην κοινωνία της Φλώρινας. Όπως είναι γνωστή και η θέση μου για τον τρόπο αντιμετώπισης.
Πιστεύω ότι κάθε σχετική συζήτηση που πραγματοποιείται αποκαλύπτει την ένδεια και τη γύμνια επιχειρημάτων όσων απροκάλυπτα παραποιούν την ιστορία του τόπου μας θίγοντας έτσι και την αξιοπρέπεια των κατοίκων.
Αυτό συνέβη και στην πρόσφατη ημερίδα με όσα υποστήριξε ο Τάσος Κωστόπουλος, ο γνωστός «Ιός». Κόβει και ράβει την ιστορία στα μέτρα που επιθυμεί, διανθίζει με δήθεν μαρτυρίες και ακούσματα, απομονώνει τα γεγονότα και παρουσιάζει τη δική του «ιστορία». Όπως θα ήθελαν να την ακούν οι γνωστοί γκαιμπελίσκοι του Ουράνιου Τόξου. Ακριβώς όπως τους εξυπηρετεί. Λες και πρόκειται για παραγγελία που εκτελείται κατά γράμμα και ακόμα παραπάνω. Να βγαίνει το μεροκάματο θα έλεγε αλλιώς ο λαός μας και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Ίσως να θέλει κιόλας να αναγορευθεί στον θεωρητικό ή στον ιδεολογικό καθοδηγητή του Ουράνιου Τόξου. Όπως και να έχει το ζήτημα, θεωρώ ότι διακατέχεται από ένα απίστευτο κόμπλεξ σε ότι είναι εθνικό και αληθινό. Έναν απίστευτο φανατισμό ενάντια σε ότι απειλεί τον μυθικό κόσμο που έχει πλάσει και θέλει να ζει μέσα σε αυτόν.
Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι λοιδορίες του για τη δράση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας « Ο Αριστοτέλης». Απέκρυψε βέβαια σκοπίμως να πει ότι αυτή η συγκεκριμένη δράση έγραψε σελίδες λαμπρής ιστορίας με τη θυσία των Αριστοτελικών οι οποίοι κρεμάστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής.
Βέβαια είναι περιττό να ειπωθεί ότι ξεπερνάει τα όρια, γιατί είναι ακατόρθωτο για τον ίδιο να κατανοήσει ότι ελευθερία λόγου δε σημαίνει ότι μπορείς να καταπατάς την ελευθερία του άλλου ή να προκαλείς το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα. Άλλωστε φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει. Σίγουρο είναι ένα. Ότι η ενασχόληση του με ιστορικά γεγονότα και η φιλοδοξία του να τα ερμηνεύσει του αποδίδει μονάχα έναν τίτλο, αυτόν του κομπογιαννίτη.

Φλώρινα 25/08/2009

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη