28 Αυγ 2009

Στήριξη στον Απόλλωνα Καλαμαριάς από τη Χρύσα Αράπογλου

Η Βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου (σ.σ. πόντια μέχρι το μεδούλι), προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα της εκδίκασης της ένστασης του Απόλλωνα Καλαμαριάς:

Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, η ιστορική ομάδα των προσφύγων προγόνων μας, διέρχεται τις πιο δύσκολες μέρες της ιστορίας του, με τις αναφορές του αθλητικού Τύπου να παρουσιάζουν κάθε μέρα πως από το Σεπτέμβριο θα αγωνίζεται και σε διαφορετική κατηγορία:

Στη Δ΄ Εθνική – όπου κάποιοι θέλουν να τον υποβιβάσουν λόγω χρεών, θαρρείς και είναι η μόνη ΠΑΕ που έχει χρέη.
Στη Γ΄ Εθνική – μέσω μιας φημολογούμενης συγχώνευσης που ευτυχώς δεν πραγματοποιήθηκε
Στη Β΄ Εθνική – όπου πραγματικά και νομότυπα ανήκει
Σε αυτή την θλιβερή θέση περιήλθε η αγαπημένη μας ομάδα εξαιτίας μιας χαώδους διοικητικής κατάστασης, με τις μετοχές να αλλάζουν χέρια (θεωρητικά ή πραγματικά, κανείς δεν ξέρει) με ιλιγγιώδη ταχύτητα και με πλήρη αδιαφάνεια στους οικονομικούς χειρισμούς των διοικήσεών της, εξαιρουμένης της διορισμένης από το πρωτοδικείο διοίκησης που προσπάθησε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

Μέχρι σήμερα δεν θέλησα να εμπλακώ στο παιχνίδι μετόχων και «μετόχων»

Τώρα όμως που ο Απόλλωνας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, επιβάλλεται η βοήθεια όλων μας. Βεβαίως και δεν είναι η ώρα του καταλογισμού ευθυνών. Προέχει η ομάδα να παραμείνει στη Β΄ Εθνική, εκεί όπου με περίεργο τρόπο βρέθηκε πέρσι και εκεί όπου υπερπηδώντας τεράστια εμπόδια, με μεγάλη προσπάθεια παικτών, προσωρινής διοίκησης, φορέων και φιλάθλων της Καλαμαριάς κατόρθωσε να διατηρηθεί.

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. δεν πρέπει να λειτουργήσει ως… χρονομέτρης εξετάζοντας το εκπρόθεσμο ή όχι της ένστασης του Απόλλωνα, αλλά να τον αντιμετωπίσει όπως πολλές «μεγάλες» ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Πολιτεία πρέπει να συνδράμει όπου και όπως μπορεί για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων της ομάδας, όπως επίσης έγινε στο παρελθόν με δεκάδες ομάδες (βλέπε άρθρο 44).

Όταν διασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και εκλεγεί μια αξιόπιστη Διοίκηση, θα πρέπει να έρθει η σειρά της Δικαιοσύνης: Να αποδοθούν οι (ποινικές) ευθύνες όσων δημιούργησαν τις οικονομικές υποχρεώσεις και αυτοί να πληρώσουν. Όχι το ιστορικό σωματείο της Καλαμαριάς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη