26 Αυγ 2009

Eχθρική η συμπεριφορά του Πανοζάχου κατά των συμβασιούχων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας!


Σήμερα, Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Πανοζάχος επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Όσοι εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας προκειμένου το Μουσείο να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του κτιρίου για να... διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε απαντήσεις για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων μας. Ο κ. Πανοζάχος αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί μας. Η συμπεριφορά του υπήρξε άκρως εχθρική και εριστική. Δεν αποτέλεσε αυτό έκπληξη για μας, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μας αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια και η κυβέρνηση που ο κ. Πανοζάχος εκπροσωπεί. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας, μη έχοντας τίποτα άλλο να πει πέρα από τα γνωστά ψεύδη περί εργασιακής αποκατάστασης των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στα έργα του ΕΣΠΑ, στα οποία ωστόσο δεν μπορούμε να προσληφθούμε λόγω του περιορισμού του 24μήνου.
Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα στο Μουσείο μας πραγματοποιήθηκε για καθαρά προεκλογικούς-επικοινωνιακούς λόγους, τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί. Μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει με απίστευτη εχθρότητα, αναλγησία και αλαζονεία τους εργαζομένους, που η ίδια με τη πολιτική της (Π.Δ. Παυλοπουλου-24μηνο) έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και την εργασιακή εξόντωση.Εμείς, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, προειδοποιούμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες, που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη δουλειά μας για να στήσουν φιέστες, ότι τα Μουσεία μας δεν είναι για τα μικροκομματικά τους πανηγύρια. Όσοι προσπαθήσουν να καπηλευτούν τους κόπους μας και τον Πολιτισμό μας θα μας βρίσκουν μονίμως απέναντί τους.Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων πρέπει να σταματήσει. Το Μουσείο της Άρτας θα πρέπει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που διαρκώς θα προσκαλεί και θα προκαλεί τους επισκέπτες του. Το Μουσείο θα πρέπει να διδάσκει μαθήματα Πολιτισμού. Η κοντόφθαλμη και μικροπολιτική αντιμετώπισή του ως αφορμή για δημόσιες σχέσεις, για φωτογραφίες και υποκριτική αβροφροσύνη δεν συνάδουν με το χαρακτήρα και το ρόλο που καλείται να επιτελέσει.Μαζί με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

* Την άμεση κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων περί 24μήνου του Π.Δ. 164/2004 (ΠΔ Παυλόπουλου).
* Την κατάργηση της ρουσφετολογικής διάταξης «Βουλγαράκη» για την επιλογή του έκτακτου προσωπικού από το Γραφείο Υπουργού, και την θεσμοθέτηση αξιοκρατικών και αντικειμενικών κριτηρίων για αυτού του είδους τις προσλήψεις.
* Την κάλυψη των οργανικών κενών του ΥΠ.ΠΟ. και τη στελέχωση των Υπηρεσιών του με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (συντηρητές, ανθρωπολόγους, μηχανικούς, αρχαιολόγους κλπ.), με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια
* Την άμεση κατάργηση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων και την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων στο ΥΠ.ΠΟ., που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Συμβασιούχοι Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη