24 Αυγ 2009

Γιατί τα πιστοποιητικά ECDL ισχύουν μόνο 3 χρόνια στο δημόσιο;

Γιατί πρέπει να ξαναπληρώνουμε κάθε 3 χρόνια, για να βρίσκεται σε ισχύ, το πιστοποιητικό που αποκτήσαμε με κόπο και έξοδα ;

υπαρχουν και καποιοι που δουλευουν με συμβασεις και σε περιπτωση που κανουν λαθος στις επανεξετασεις τουΟΕΕΚ θα μεινουν ανεργοι για 1 χρονο ακομα τουλαχιστον την ωρα που ειναι ηδη 1 χρονο ανεργοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΔΙΔΕΙ:
Τα Πιστοποιητικά ECDL ισχύουν εφ' όρου ζωής αλλά διακρίνονται σε κατηγορίες ως προς την αποδοχή τους για συμμετοχή στους διαγωνισμούς του δημοσίου που διεξάγονται από το ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα, τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί πριν τις 31/12/2006 γίνονται αποδεκτά για συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μέχρι 31/12/2009 ενώ τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μετά την 1/1/2007 ισχύουν για τρία χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής τους.
Επίσης, η ΕCDL Ελλάς δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους των πιστοποιητικών ECDL να επικαιροποιήσουν μόνοι τους το πιστοποιητικό τους με μια απλή διαδικασία από το Ίντερνετ.
Τα Πιστοποιητικά ECDL, όπως κάθε άλλο πιστοποιητικό δεξιοτήτων, αποδεικνύουν ότι ο κάτοχός τους είχε τις γνώσεις και δεξιότητες που προβλέπονται από την Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) του Πιστοποιητικού, κατά την ημερομηνία που εξετάστηκε επιτυχώς. Η αποδοχή των Πιστοποιητικών από τους εργοδότες εξαρτάται καθαρά από τα κριτήρια που έχουν καθορίσει οι ίδιοι για να διασφαλίσουν τις κατά περίπτωση προδιαγραφές που επιθυμούν για τα άτομα που προσλαμβάνουν.
Αποδοχή από το Ελληνικό Δημόσιο
Το Ελληνικό Δημόσιο, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες, αναγνωρίζει και αποδέχεται τα πιστοποιητικά γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής της ECDL Ελλάς (όπως και όλων των φορέων που έχουν πιστοποιηθεί από τον Ο.Ε.Ε.Κ.). Σχετικά με την αποδοχή των εν λόγω πιστοποιητικών σε διαγωνισμούς πρόσληψης στο Ελληνικό Δημόσιο, η ισχύουσα πολιτική είναι η εξής:
Για τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 31/12/2006Τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006 γίνονται αποδεκτά για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Αυτό ισχύει, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) και αφορά την ECDL Ελλάς καθώς και όλους τους πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. Φορείς Πιστοποίησης.
Για τα Πιστοποιητικά που εκδόθηκαν μετά την 1/1/2007Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Ο.Ε.Ε.Κ.,τα Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2007 γίνονται αποδεκτά για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι και τρία (3) χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής τους. Η απόφαση αυτή αφορά την ECDL Ελλάς καθώς και όλους τους πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. Φορείς Πιστοποίησης.
Σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις, μετά την πάροδο τριών ετών από την ημερομηνία έκδοσής τους τα Πιστοποιητικά Γνώσεων και Δεξιοτήτων Πληροφορικής δεν θα γίνονται αποδεκτά για προσλήψεις σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου. Συνεπώς, με το πέρας της τριετίας αυτής, προκειμένου κάποιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς πρόσληψης στο Δημόσιο που απαιτούν την Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Πληροφορικής, οφείλει να αποκτήσετε ένα νέο Πιστοποιητικό που θα είναι αποδεκτό για μία ακόμα τριετία.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΕΔΕΣΣΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη