26 Αυγ 2009

η νέα διαφημιστική πολιτική του Youtube. Βγάλτε λεφτά από τα βιντεο σας !

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ YOUTUBE ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ.
Ένα βίντεο 55 δευτερολέπτων, με ένα μωράκι να παίζει με το αδερφάκι του θα προσφέρει ένα μάτσο λεφτά στους γονείς τους.
Αιτία, η αλλαγή πολιτικής, που ανακοίνωσε χθες η google σχετικά με την αύξηση των διαφημίσεων, στα δημοφιλή βιντεο που ανεβάζουν οι χρήστες.
Πώς δουλευει το σύστημα: Η google εντοπίζει τα βίντεο που έχουν ραγδαία άνοδο θέασης, κατόπιν επικοινωνεί με τους χρήστες και τους ρωτάει αν αποδέχονται να βάλει διαφήμιση.
"Τα πολύ δημοφιλή βιντεος μπορούν να αποφέρουν χιλιάδες δολάρια στους χρήστες", είπε ο εκπρόσωπος της google, Aaron Zamost.
Οι διαφημίσεις δεν είναι νέο φαινόμενο στο Youtube. Αλλά μέχρι τώρα, η google, δεν... εξέταζε τη δημοφιλία ενός βιντεο, αλλά το profile του χρήστη κι αν αυτό ταίριαζε στις διαφημιστικές εκστρατείες. Όταν εντόπιζε ότι τα βιντεος ενός χρήστη ήταν κατάλληλα για να μπαίνουν διαφημίσεις, έκανε την πρόταση συνεργασίας στον χρήστη.
Έτσι, για παράδειγμα ένας 16χρονος, ονόματι FRED (επίσης εκνευριστικός!) , βγάζει 6.000 δολάρια το χρόνο. Αν κάνετε κλικ στο προφιλ του ((http://www.youtube.com/user/fred?blend=1&ob=4 θα δείτε τις διαφημίσεις.
Δεν είναι όμως όλα τα βιντεος δεκτικά διαφήμισης! Για παράδειγμα το δημοφιλέστερο βιντεο στο youtube, που λέγεται "Evolution of Dance", δεν δίνει διαφημιστικά έσοδα στον χρήστη που το ανέβασε, επειδή η μουσική που χρησιμοποιήθηκε προστατέυεται από το νόμο για τα "πνευματικά δικαιώματα". Έτσι τα έσοδα μοιράζεται η Google, με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα της μουσικής.
Το βίντεο στο οποίο έχει εφαρμογή η νέα πολιτική της google, είναι το "Charlie bit my finger - again !"
ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΙΝΤΕΟΣ:
ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ (125 ΕΚΑΤ.ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ) (κατά τη γνώμη μας, μια μ...ία και μισή !)




ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ (117 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ), ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η GOOGLE ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ




ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ GOOGLE ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ:






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη