2 Σεπ 2009

«Νύχτα Ερευνητών 2009- Pro-Tech Nature»: Συνάντηση με Ερευνητές της Ευρώπης

ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2009, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να συναντήσουν τους Ερευνητές σε περισσότερες από 200 Ευρωπαϊκές πόλεις, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής γιορτής προς τιμή της Επιστήμης, της «Νύχτας Ερευνητών 2009». Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε 30 χώρες, από το Ισραήλ μέχρι τη Πορτογαλία και από την Φινλανδία μέχρι τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για ειδικές εκδηλώσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, να ... συναντήσει επιστήμονες από κάθε ερευνητικό τομέα και να έχει ανοικτές συζητήσεις σε χαλαρή και εορταστική ατμόσφαιρα. Τα Εργαστήρια, τα Μουσεία, τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα θα ανοίξουν τις πόρτες τους αυτό το βράδυ για να αποκαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς και τα μυστικά τους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας με εταίρους το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών και με συνεργαζόμενους φορείς, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχει στη «Νύχτα Ερευνητών 2009» με 5 εκδηλώσεις ποικίλων δραστηριοτήτων σε 4 πόλεις της Ελλάδας: Μυτιλήνη – Σίγρι, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.


Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξασφαλίστηκε μέσω πρότασης η οποία υποβλήθηκε από την Γραμματεία του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας, με τίτλο “Pro-Tech Nature”, και εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Άνθρωποι» του 7ου Προγράμματος του Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να τονισθεί ότι η πρόταση “Pro-Tech Nature” είναι η μοναδική που εγκρίθηκε σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της «Νύχτας Ερευνητών 2009».

Βασικοί στόχοι των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στις 4 πόλεις είναι:

Να αναδείξουν τους Ερευνητές ως ενδιαφέροντες, ελκυστικούς, ανοιχτούς και συνηθισμένους ανθρώπους
Να γνωρίσει το ευρύ κοινό την καθημερινή ζωή των Ερευνητών
Να περάσουν το μήνυμα σε μαθητές και παιδιά: «Γίνε Ερευνητής- Δράσε σαν Ερευνητής» και να εγείρουν το ενδιαφέρον τους προς την Επιστήμη
Να κατανοήσει το ευρύ κοινό τους Φυσικούς Κινδύνους

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ




«Νύχτα Ερευνητών 2009- Pro-Tech Nature»: Συνάντηση με Ερευνητές της Ευρώπης


Η Γραμματεία του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο:

"Το πορτραίτο του ερευνητή: για τη «Νύχτα Ερευνητών 2009- Pro-Tech Nature»

Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου '' Νύχτα Ερευνητών 2009-Researcher’s Night 2009-Pro-Tech Nature'', μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει στόχο την ενίσχυση της δημόσιας εικόνας των ερευνητών και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η έρευνα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες:

1η Κατηγορία: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητές ηλικίας 6-12 ετών
2η Κατηγορία: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μαθητές ηλικίας 12-18 ετών
3η Κατηγορία: Ενήλικες, 18 ετών και άνω.
Η Γραμματεία του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα βραβεύσει τα τρία καλύτερα έργα, ένα από κάθε κατηγορία, τα οποία και θα προωθηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να λάβουν μέρος σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Η προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει την

Τρίτη, 22/9/09.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι αυτή την προθεσμία θα πρέπει να έχουν παραληφθεί όλες οι φωτογραφίες, είτε σε ηλεκτρονική είτε σε φυσική μορφή. Τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό μπορείτε να επιταχύνετε με αποστολή των ηλεκτρονικών αρχείων στο e-mail: epapado@aegean.gr

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Μπορεί να πάρει μέρος κάθε έλληνας ή αλλοδαπός, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, σπουδαστές φωτογραφίας, καλών τεχνών, γραφιστικής κλπ. Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε τρεις επιμέρους κατηγορίες:
Μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κατηγορία 1)
Μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κατηγορία 2)
Ενήλικες (Κατηγορία 3)
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια μόνο φωτογραφία σε τρία αντίγραφα σε ηλεκτρονική και φυσική μορφή. Το αποδεκτό μέγεθος των φωτογραφιών είναι 20x30cm.
Η πρωτότυπη φωτογραφία πρέπει να είναι αποκλειστικότητα του διαγωνιζόμενου και να μην έχει σχέση με καμιά άλλου είδους υπάρχουσα φωτογραφία (internet, βιβλία, κλπ). Ο διαγωνιζόμενος θα υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Γίνονται δεκτές και ασπρόμαυρες φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται και οι συμμετέχοντες παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης ή εκτύπωσης των έργων τους για κάθε σκοπό, εκτός της εμπορικής εκμετάλλευσης, με τον όρο της αναφοράς του ονόματός τους.
Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τις 25 Σεπτεμβρίου και θα βραβευτούν την ίδια ημέρα σε ειδική τελετή.
Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή της Γραμματείας του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, της 25ης Σεπτεμβρίου 2009 («Νύχτα Ερευνητών 2009- Pro-Tech Nature»)
Οι φωτογραφίες αποστέλλονται στη διεύθυνση:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γραμματεία Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας

Λόφος Πανεπιστημίου, ΤΚ 81100, Μυτιλήνη

με τη σημείωση: για τον διαγωνισμό φωτογραφίας: "Το πορτραίτο του ερευνητή: για τη «Νύχτα Ερευνητών 2009- Pro-Tech Nature»

Υπόψη: κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία τους( ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχ. διεύθυνση, τηλ. επικοινωνίας) και την κατηγορία του διαγωνισμού


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό "Το πορτραίτο του ερευνητή: για τη «Νύχτα Ερευνητών 2009- Pro-Tech Nature» μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου: τηλ: 22510.36730, email: epapado@aegean.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη