20 Σεπ 2009

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ 50 ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ 50 ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»
ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18.00,
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει για ένατη συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, που θα... πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί επί της Λεωφόρου Νίκης λαϊκή ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πλ. Αριστοτέλους και μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις 50 ποδηλάτων για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Τέλος, στις 19.30 στην πλ. Αριστοτέλους θα αρχίσει μουσικό πρόγραμμα με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και τους «Free Soul».
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» περιλαμβάνει την καθιερωμένη, πλέον, λαϊκή ποδηλατοδρομία, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00 από την Πλατεία Αριστοτέλους (η διαδρομή θα είναι Λεωφ. Νίκης-Ν. Γερμανού-Τσιμισκή- Αγ. Σοφίας-Λ. Νίκης και τερματισμό πάλι στην Πλατεία Αριστοτέλους).
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν για τους συμμετέχοντες οι εκπλήξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και η κλήρωση δεκάδων ποδηλάτων.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος «η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι μια υπενθύμιση, ότι στόχος του σύγχρονου ανθρώπου πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Είναι συγχρόνως μια υπενθύμιση, ότι στη χώρα μας δεν έχουμε ακόμη αναπτύξει στο βαθμό που θα έπρεπε τις κατάλληλες εναλλακτικές υποδομές για τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη».
Η Λεωφ. Νίκης θα είναι κλειστή από τις 17:30 έως τις 19:30 για τη λαϊκή ποδηλατοδρομία, ενώ όπως διευκρινίζεται από τον ΟΑΣΘ, η μετακίνηση των πελατών με τα αστικά από τις 17:00-21:00 θα είναι δωρεάν.
Στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο συμμετέχουν οι αντιδημαρχίες Κυκλοφορίας και Δημοτικών Έργων, Πολιτισμού και Νεολαίας και η αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη