8 Σεπ 2009

Στον εισαγγελέα οι προπηλακισμοί εναντίον Δημοτικών Αστυνομικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Όπως είναι γνωστό σε όλους ένα πρόβλημα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε είναι οι προπηλακισμοί και οι υβριστικές συμπεριφορές πολιτών που επιλέγουν αυτό τον.... τρόπο αντίδρασης στους ελέγχους ή τις επιβολές προστίμων για παραβάσεις τους. Κι αν αυτό όλοι οι συνάδελφοι το έχουμε λίγο πολύ αποδεχτεί ως παρενέργεια της δουλειάς, εκείνο που δεν μπορούμε να ανεχτούμε είναι το θάψιμο από την υπηρεσία κάθε καταγγελίας ή υπηρεσιακής αναφοράς που υποβάλλεται από τους θιγόμενους συναδέλφους. Μέχρι τώρα οι μόνες υποθέσεις που προχωρούσαν ήταν αυτές που ο συνάδελφος υπέβαλλε προσωπικά μήνυση κατά του υβριστή του με την όποια βοήθεια του Σωματείου. Για όλα όμως υπάρχει ένα τέλος και μια αρχή.

Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό στην οδό Κουντουριώτου με ύβρεις προπηλακισμούς και φθορά σε περιπολικό η υπηρεσιακή αναφορά των συναδέλφων διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η διαδικασία και ως εκ τούτου θα είμαστε από κοντά για να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις. Σαφώς και δεν επιθυμούμε να μετατραπούμε σε παραγωγείς μηνύσεων και αγωγών αλλά δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τα πάντα στο βωμό των δημοσίων σχέσεων και της αρεστής δημόσιας εικόνας που σε τελική ανάλυση δεν ωφελεί κανένα.

Είναι πάγια αρχή του Σωματείου η δημιουργία μιας υπηρεσίας κοντά στον πολίτη για τον πολίτη με κατανόηση στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει, με επιείκια εκεί που επιτρέπεται και αυστηρότητα εκεί που επιβάλλεται. Αλλά πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και η αξιοπρέπεια των συναδέλφων όπως και το δικαίωμα σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανάλογη αντίδραση και στο μέλλον αν και όποτε προκύψουν ανάλογης σοβαρότητας περιστατικά.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη