3 Σεπ 2009

ο Γιάννης Μαγκριώτης για τις πλημμύρες στην οδό Δελφών


Θέμα: Αποκατάσταση πλημμυροπαθών στη περιοχή της Δελφών .

Κύριοι Υπουργοί ,
Στο εργοτάξιο της οδού Φλέμινγκ έχουν τοποθετηθεί από πέρυσι περιφράξεις, οι οποίες δεν επέτρεψαν την απορροή των υδάτων της προχθεσινής νεροποντής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα και οικίες.
Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει, όπως στην διασταύρωση Δελφών με Μπότσαρη και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσουν. Στη Φλέμινγκ οι
περιφράξεις, πέραν των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν, δεν επέτρεψαν την απορροή των υδάτων της προχθεσινής νεροποντής και προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές σε καταστήματα, οικίες, αλλά και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο επί της Δελφών.
Η περίφραξη τοποθετήθηκε στο εργοτάξιο της Φλέμινγκ πέρυσι τον Οκτώβρη. Οι εργασίες για την διευθέτηση των δικτύων άρχισαν τον Φλεβάρη του 2009 με χρόνο ολοκλήρωσής τους 18 μήνες σύμφωνα με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Ειδικότερα, σοβαρές ζημιές υπέστη το 7ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή, καθώς από την εισροή των υδάτων στο υπόγειο του διδακτηρίου καταστράφηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων και του διδακτικού υλικού.
Επιπλέον καταστράφηκαν ολοσχερώς το εργαστήριο των Η/Υ, οι μικροφωνικές συσκευές, το εστιατόριο, οι ηλεκτρικές συσκευές, η βιβλιοθήκη και το γυμναστήριο του σχολείου.
Το χειρότερο είναι, ότι έχουν εμφανισθεί ρηγματώσεις στον αύλειο χώρο που εφάπτεται του νεοκλασικού κτιρίου, γεγονός που επιβάλλει την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για τον έλεγχο στατικής επάρκειας του κτιρίου.
Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης παραμένει εδώ κα χρόνια το ζητούμενο, για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών της, καθώς πολλά από τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα παραμένουν ακόμα στα χαρτιά.
Οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ΕΥΑΘ, για τον μη έγκαιρο καθαρισμό των φρεατίων, δεν επιτρέπουν τον σωστό προγραμματισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Επειδή είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να συντάξει ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς μόνο ένα μικρό μέρος τους κατασκευάζεται και αυτό με μικρούς ρυθμούς.
Επειδή είναι επιτακτική η αποκατάσταση των πληγέντων στην περιοχή.
Επειδή σε λίγες ημέρες ξεκινάει η καινούρια σχολική χρονιά και το σχολείο πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί για να ξεκινήσει απρόσκοπτα η λειτουργία του.
Επειδή δεν υπάρχει συνεργασία των αρμόδιων Δημοσίων φορέων και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι άμεσα μέτρα προτίθεστε να κάνετε και πότε, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης;
Με ποιόν τρόπο και πότε προτίθεστε να αποκαταστήσετε τους πληγέντες της περιοχής και πως θα διευκολύνετε τους πολίτες και τους καταστηματάρχες της περιοχής;
Τι προτίθεστε να κάνετε και πότε για την αποκατάσταση των ζημιών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Αθήνα, 01-09-09

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Μαγκριώτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη